Acasă Economic Ryanair cea mai mare companie aeriană low cost din lume ar putea...

Ryanair cea mai mare companie aeriană low cost din lume ar putea opri toate avioanele la sol

1054
DISTRIBUIȚI

Compania Ryanair nu respinge posibilitatea ca întreaga sa flotă de aeronave să fie reţinută la sol în următoarea perioadă din cauza restricţiilor de călătorie impuse de statele europene pentru a stopa răspândirea coronavirusului în Europa, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Operatorul aerian anunţă că estimează că o mare parte din flota sa va fi reţinută la sol în următoarele 7-10 zile.

Compania aeriană se aşteaptă de asemenea ca transportul de pasageri să fie redus cu 80% în lunile aprilie şi mai.

Ryanair încearcă să îşi reducă cheltuielile şi să asigure lichiditatea companiei prin reţinerea la sol a aeronavelor excedentare, limitarea cheltuielilor de investiţii şi oprirea angajărilor de personal. De asemenea, compania le va cere angajaţilor să îşi ia concediu voluntar, va suspenda unele contracte de muncă şi va reduce programul şi plăţile.

Ryanair apreciază situaţia actuala ca fiind extraordinară şi fără precedent şi nu poate să facă predicţii în privinţa duratei sau a impactului. Grupul Ryanair a comunicat totodată că deţine rezerve de capital de 4 miliarde de euro.

Compania mai spune că a înregistrat anulări masive ale rezervărilor în ultimele două săptămâni şi se aşteaptă ca situaţia să continue pe o durată nedeterminată.

Michael O’Leary, CEO-ul Ryanair, spune că „în multe cazuri restricţiile (de călătorie) au fost aplicate fără nicio notificare prealabilă din partea Guvernelor, însă compania comunică prin e-mail şi SMS cu pasagerii afectaţi şi organizează zboruri de repatriere a acestora, chiar şi în ţările unde sunt impuse restricţii”.

Comentarii

comentarii