Acasă Actualitate Războiul româno-român, în Serbia

Războiul româno-român, în Serbia

DISTRIBUIȚI
“Informăm opinia publică internă şi externă că şedinţa clandestină ţinută la Satu Nou de indivizi iresponsabili care au fost excluşi din cadrul Comunităţii Românilor din Serbia din motivul că au încălcat normele de conduită morală şi ataşament faţă de cauza Comunităţii Românilor din Serbia nu are nici o legitimitate şi bază legală”, au informat reprezentanţii Comunităţii Românilor din Serbia (CRS), joi, 16 septembrie.

 
Acte de intimidare?
 
Adunarea Comunităţii Românilor din Serbia este formată conform Statutului 148, de delegaţi care au participat la ultima Adunare electorală al căror mandat durează patru ani, iar iniţiativa interpretată de aşa numitul ,,Comitet de organizare pentru convocarea adunării electorale extraordinare” nu corespunde principiilor de bază şi nu este în conformitate cu Statutul şi cu legea în vigoare privind organizarea asociaţiilor cetăţenilor din motivul încălcării procedurilor statutare de convocare a Adunării Extraordinare Electorale. “Afirmăm cu deplină responsabilitate că hotărârile aduse de grupul ,,pucist” nu sunt valabile şi în conformitate cu actele normative ale Comunităţii. Acuzaţiile grave aduse la adresa preşedintelui actual al Comunităţii şi a întregii conduceri aleasă legitim sunt acte de intimidare şi de compromitere a imaginii reprezentanţilor conducerii Comunităţii Românilor din Serbia şi de preluare în mod clandestin a asociaţiei civice a românilor din Serbia. Insinuările neargumentate privind prezentarea situaţiei financiare a Comunităţii sunt nejustificate din motivul că nu preşedintele prezintă rapoartele ci comisia de control care şi-a îndeplinit conform Statutului în fiecare an sarcinile. Menţionăm că Rapoartele financiare au fost prezentate şi autorităţilor de stat conform legilor şi procedurilor legale”, susţine CRS.
 
Slăbirea comunităţii româneşti
 
Reprezentanţii legitimi ai CRS se întreabă: “Oare membru al unei asociaţii care nu respectă hotărârile şi principiile de bază ale asociaţiei din care face parte şi acţionează în mod direct şi public contrar atitudinilor întreprinse de majoritatea organismelor oricărei asociaţii, cum este cazul acestor indivizi care recent la alegerile pentru Consiliul Naţional au participat în afara Listei Comunităţii Românilor din Serbia încercând slăbirea şi dezmembrarea Comunităţii se mai pot considera membrii legitimi ai Comunităţii?. Răspunsul este simplu şi categoric contrar, dacă judecăm logic este înpotriva principiilor democraţiei şi ataşamentului faţă de cauza Comunităţii. Deci răsunsul este NU! Acţiunile acestor indivizi sunt deplorabile din punct de vedere moral”, susţine CRS. Actuala conducere legitimă a Comunităţii Românilor din Serbia nu a primit nici o solicitare oficială de convocare a Adunării electorale extraordinare din partea nici unei filiale şi a nici unui organism din cadrul Comunităţii însă este la dispoziţia membrilor adunării comunităţii ca în orice moment să depună rapoarte de activitate şi financiare pentru a elucida şi a argumenta modul de funcţionare al Comunităţii. Respectând principiile statului de drept, Comunitatea Românilor din Serbia va continua să îşi apere interesele legitime. 
 

Comentarii

comentarii