Acasă Actualitate S-a aprins iluminatul festiv de sărbători ”pandemice” în centrul Timișoarei –...

S-a aprins iluminatul festiv de sărbători ”pandemice” în centrul Timișoarei – Foto

541
DISTRIBUIȚI

Iluminatul festiv de sărbători s-a aprins în centrul aproape pustiu al Timișoarei.  Fără o ceremonie specială și fără obișnuita cupolă de lumini, Piața Victoriei arată vremurile pandemice pe care le trăim. Luminile au împodobit copacii și brazii din mijlocul pieței, fântâna cu pești și statuia Lupoaicei.

Primarul Dominic Fritz spunea acum câteva zile că vor fi iluminate festiv, în primul rând, centrul orașului, începând cu Piața Victoriei și strada Alba Iulia, unde vor fi și proiecții pe clădiri și vor fi împodobiți brazii existenți. „Chiar dacă trăim vremuri extraordinare, trebuie să gândim la fel. Nu vom pune această cupolă, e și destul de scumpă la 15.000 de euro, dar, în primul rând, nu vrem să creăm un spațiu unde să se strângă oamenii. În cartiere, o să fie locuri amenajate: Parcul Pădurice – am văzut o fotografie cu un tunel luminos și copaci împodobiți aici –, parcul de la uzina de apă, în Freidorf va fi Parcul Petofi Sandor, mai este Piața Avram Iancu. Vom avea inclusiv ghirlande luminoase. Vrem să aducem acest spirit de crăciun și în cartiere. Și pe viitor, nu doar în acest an, o să încercăm să descentralizăm atmosfera din centru și în cartiere”, a spus Fritz.

De asemenea, societățile primăriei vor împodobi și alte locuri. Colterm se va ocupa de patru poduri. Societatea Piețe SA va împodobi piețele Traian și Iosefin. SDM urmează să facă amenajări pe străzile Cetății, Gh. Lazăr și altele. „O să acoperim cât mai mult, fără să creăm un punct unic unde să se înghesuie oamenii”, a rezumat Fritz planurile sale.

Comentarii

comentarii