Acasă Administraţie S-a aşternut neantul pe sala polivalentă a UPT

S-a aşternut neantul pe sala polivalentă a UPT

DISTRIBUIȚI

Înainte de crahul economico-financiar din perioada guvernării PDL, în perioada de bum imobiliar, UPT lansa, sub mandatul de rector al lui Nicolae Robu, în anul 2010 lucrările de construire a unei săli polivalente care trebuia finalizată până în anul 2014. Numai că finanţarea de la guvern s-a blocat, iar UPT a fost nevoită să privească spre finanţare de la bugetul local şi din venituri proprii, aşa că s-a asociat cu Consiliul Local Timişoara.

Dar în toţi aceşti ani, proiectul de ridicare a sălii de sport nu s-a realizat, iar furtuna din 2017 a readus proiectul la faza iniţială. Aşa spune primarul Nicolae Robu, sub al cărui mandat de rector a început proiectul sălii polivalente universitare a UPT.

Acum, spune că nu este la curent cu ceea ce se mai întâmplă acolo.

“UPT gestionează lucrările de acolo, nu primăria. Noi am intrat ca şi cofinanţator. UPT a organizat licitaţie pentru continuarea lucrărilor întrucât contractul cu firma care a dus lucrările în stadiu foarte avansat a fost reziliat. În urma licitaţiei s-a semnat contractul cu altă firmă, dar din păcate înţeleg că nu-şi face datoria”, spune primarul Nicolae Robu.

Edilul a mai afirmat că în anul 2012, la finalul mandatului său de rector UPT, stadiul lucrărilor era foarte avansat şi că în doar câteva luni lucrarea putea fi terminată, dar firma antreprenor a intrat în faliment şi de atunci nu s-a mai făcut nimic.

“UPT a fost nevoită să rezilieze contractul, dar firma de construcţii nu a fost una fair play, să zică, da, reziliem contractul imediat. Au trecut ani de zile până s-a ajuns la reziliere. A venit furtuna din 2017, iar sala s-a comportat foarte bine, nu au fosr probleme, chiar dacă era cea mai expusă pentru că era complet acoperită dar la capete era deschisă. A rezistat totul nu s-a distrus nimic. Dar noile normative s-au schimbat şi a trebuit dat jos acoperişul şi reconstruit. A fost licitaţie, firma nu a făcut nimic, doar a dat jos din ceva din acoperiş”, a detaliat Nicolae Robu.

El a apreciat că este o sală frumoasă, intimă, cu tribunele apropiate de teren şi de scenă, pentru că este o sală polivalentă.

Comentarii

comentarii