Acasă Actualitate S-a decis. Doar în 29 de școli din Timișoara vor veni toți...

S-a decis. Doar în 29 de școli din Timișoara vor veni toți elevii la școală. Majoritatea școlilor din Timiș încep școala în „scenariul verde”, o parte în „scenariul galben” și una singură în „scenariul roșu”

2048
DISTRIBUIȚI

Pe 10 octombrie, în ședința online a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Liliana Oneț, s-a hotărât că, începând de luni, 14 septembrie, din cele 600 de școli și grădinițe din județ, 348 vor funcționa în „scenariu verde”, 251 în „scenariu galben” și una singură în „scenariu roșu”.

Scenariul verde înseamnă că elevii vor veni în totalitate în sălile de clasă. Scenariul galben înseamnă „desfășurarea cursurilor cu prezența parțial fizică a elevilor la cursuri, cu excepția claselor VIII și XII”, iar cel roșu presupune desfășurarea cursurilor online. Hotărârea adoptată joi are la bază propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș, făcută în urma analizei situației epidemiologice existente la nivelul județului.

„Trebuie menționat că propunerea ISJ Timiș a fost luată în urma hotărârilor Consiliilor de Administrație ale fiecărei unități de învățâmânt, adoptate în funcție de situația epidemiologică de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, spațiile de învățâmânt, numărul cadrelor didactice etc”, transmit reprezentanții Prefecturii Județului Timiș.

Aceștia detaliază și situația în orașele din Timiș: „Astfel, în municipiul Timișoara, 29 de școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, 96 în scenariul galben și 1 în scenariul roșu. În scenariul roșu cu desfășurarea cursurilor complet on-line – va funcționa Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța din Timișoara, unde nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor.

La nivelul municipiului Lugoj, toate cele 31 de unități – școli și grădinițe – vor începe anul școlar în scenariul galben.

În ceea ce privește orașele din județul Timiș:

–        la Buziaș toate școlile și grădinițele încep anul școlar în scenariul verde,

–        la Ciacova, la fel, toate încep în scenariul verde.

–        la Deta 3 unități școlare încep anul școlar în scenariul verde și două în scenariul galben,

–        la Făget vor funcționa 9 unități școlare în scenariul  verde și 6 în scenariul galben

–        la Jimbolia, trei unități scolare vor funcționa în scenariul verde și 2 în scenariul galben

–        la Recaș 7 unități școlare vor începe anul școlar  în scenariul verde și una în scenariul galben

–        la Sânnicolau Mare – 3 unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și 6 în scenariul galben

În mediul rural, 277 școli și grădinițe din județul Timiș  vor începe anul școlar în scenariul  verde și 107 în scenariul galben”.

Prevederile Hotărârii CJSU devin obligatorii începând cu data de  14 septembrie  2020. La fiecare șapte zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgența va reevalua situația unităților de învățământ din județ.

Comentarii

comentarii