Acasă Actualitate S-a deschis circulaţia pe Michelangelo

S-a deschis circulaţia pe Michelangelo

285
DISTRIBUIȚI

B53A6960

E oficial! S-a deschis circulaţia în zona Michelangelo, pe axa Sud-Nord. Subpasajul va fi gata şi funcţional în toamna acestui an. Până atunci însă s-au terminat lucrările la pod şi senul giratoriu. Astăzi chiar primarul Timişoarie, Nicolae Robu, a deschis circulaţia pe pod şi prin sensul girratoriu.

De data aceasta Robu a fost şoferul. Oamenii aşteptau demult această deschidere a circulaţiei deoarece traficul în Timişoara în ultimul timp a fost de-a dreptul sufocant.

B53A7047

„Sunt foarte bucuros şi sunt convins că timişorenii vor fi foarte bucuroşi că astăzi deschidem circulaţia definitiv în intersecţia Michelangelo. Am ţinut să facem lucrarea aşa cum se cuvine şi apoi să deschidem circulaţia pentru a nu-i mai şicana pe oameni. Am fi putut să dăm drumul la trafic înainte de alegeri, atunci când am terminat aşternerea asfaltului de bază, dar am considerat că e mai raţională şi mai corectă decizia de a amâna deschiderea în momentul în care amenjaraea va fi completă. Lucrarea a fost extrem de grea. Circa jumătate din valoarea lucrărilor este dedicată reţelelor de utilităţi. Suntem în grafic cu lucrarea şi nu am avut întârzieri. Termenul final este 22 septembrie 2014 şi avem toate premisele să terminăm. Valoarea totală a acestei lucrări este de aproape 50 de milioane de lei, până acum am obţinut rambursare de la Uniunea Europeană de 20 millioane de lei”, spune primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

B53A7056

Edilul spune că s-a lucrat la foc continuu, şi sâmbăta şi duminica. Subpasajul este terminat în proporţie de 70 la sută, iar până în toamna acestui an autorităţile dau asigurări că va fi gata. Lucrarea vine şi cu o staţie de epurare şi decantare a apei – care se va scoate din pasaj cu pompe speciale, atunci când va fi cazul. Apa va trece prin staţia de decantare de lângă pod şi va fi trimisă în Bega, pentru a nu mai încărca canalizarea oraşului. Maşinile au început deja să circule. Semafoarele sunt inteligente şi vor da undă verde în funcţie de traficul care e în intersecţie. Primii care au „păşit” pe podul Michelangelo şi în intersecţie au fost bicicliştii. Abia apoi a venit rânddul maşinilor…

B53A7044

Comentarii

comentarii