Acasă Actualitate S-a făcut schimbarea! Florian Zanfir în locul lui Marian Vasile în funcţia...

S-a făcut schimbarea! Florian Zanfir în locul lui Marian Vasile în funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş. Viciu de procedură – spun pedeliştii

DISTRIBUIȚI

B53A6488

UPDATE: Bojin despre acuzaţiile PDL: “Noi considerăm că totul este în regulă şi totul este legal”

La Consiliul Judeţean Timiş s-a votat schimbarea. Asta numai după ce consilierii judeţeni PNL şi PDL au părăsit sala, declarând că nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă astăzi şi invocând un viciu dde procedură. Cei 20 de consilieri rămaşi în sală – PSD – PC – PP-DD au votat în unanimitate ca Marian Vasile să fie eliberat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş.

Această schimbare vine în urma semnării unui protocol la nivelul Consiliului Judeţean Timiş de formare a unei noi majorităţi – PSD-PC şi PP-DD. Cei care au părăsit sala invocă un viciu de procedură.

„Consider că nu există nici o justificare efectivă pentru ceea ce se întâmplă”

„Din nou constatăm că incapacitatea de a face ceva pentru judeţul ăsta o mascăm prin lucruri şi jocuri politice care nu au nimic cu cetăţeanul. Eu şi domnul Bologa facem parte din comisia de numărare a voturilor, comisie aleasă la începutul fiecărui mandat, al treilea membru este chiar domnul Zanfir. Tot ce se întâmplă astăzi este timp pierdut, pentru că nu au fost atenţi la toate viciile de procedură”, a spus consilierul judeţean PDL Alain Rus. Consilierii judeţeni au supus la vot completarea ordinii de zi cu schimbarea din comisia de validare a lui Florian Zanfir. „Această convocare s-a făcut în lipsa mea. S-a făcut acest plen doar cu un unic subiect – demiterea mea. Consider că nu există nici o justificare efectivă pentru ceea ce se întâmplă”, a spus Marian Vasile – PNL.

„Vom avea o colaborare mai bună decât am avut-o până acum”

Apoi a venit rândul lui Florian Zanfir, PP-DD, să fie votat drept noul vicepreşedinte al CJ Timiş. Şi s-a votat, în unanimitate, au fost de acord toţi cei 20 de consilieri judeţeni prezenţi. „Vom avea o colaborare mai bună decât am avut-o până acum. colegii de la PDL nu au plecat niciunde, cei care au părăsit guvernarea au fost cei de la PNL. Îmi doresc în continuare să conclucrăm pentru binele cetăţenilor judeţului Timiş şi cu PNL şi cu PDL. Un asemenea mod de conclucrare la judeţul Timiş nu-şi are locul. În Timişoara a început revoluţia pentru democraţie, nu pentru anarhie. Trebuie să ne uităm unii în ochi la alţii. Dacă domnul primar Robu face tot felul de aafirmaţii la adresa mea, a PSD, nu mă combin în declaraţii contradictorii cu domnul Robu, cel puţin până astăzi inclusiv. Domnul Robu trebuie să înveţe politică, nu întotdeauna unde-i şcoală multă e şi multă minte”, spune Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş (PSD).

 “Încerc să vin şi cu un suflu nou”

„Mulţumesc pentru vot! Vreau să vă asigur că în noua mea poziţie voi face tot ce este posibil, mai ales şi în in deea că sunt un politician nou. Încerc să vin şi cu un suflu nou. Să fiţi convinşi că voi face tot ce e posibil să promovăm, să urmărim şi să finalitzăm acele proiecte de care judeţul Timiş are nevoie”, a spus Florian Zanfir, noul vicepreşedinte al CJ Timiş.

“Noi considerăm că totul este în regulă şi totul este legal”

Bojin spune că nu a fost viciu de procedură. „Trebuiau să stea aici, nu să se ducă pe coridoare colegii de la PDL şi PNL. Noi am făcut-o în cel mai corect şi transparent mod, şi modificarea comisiei, ca să nu fie contestat domnul Zanfir în comisia de validare. Alte discuţii sigur că o să fie şi peste cinci ani. Noi considerăm că totul este în regulă şi totul este legal, ne-am consultat cu juriştii ca să fie lucrurile foarte clare. Nu avea nimeni de unde să ştie că dânşii pleacă din sală, nici nu aveam cum să anticipăm toate mişcările. Tocmai pentru că ei ne-au atras atenţia că domnul Zanfir este în comisie am făcut modificarea, înlocuindu-l pe domnul Zanfir cu un alt coleg de-al dânsului din PP-DD. Nu xistă nici un fel de fisuri din punct de vedere legislativ. Fisuri politice să le caute la ei, au un camion mare de fisuri şi şofer este domnul Robu”, a spus Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş.

Comentarii

comentarii