Acasă Actualitate S-a inaugurat podul din sticle de plastic de Cartea Recordurilor al Timişoarei

S-a inaugurat podul din sticle de plastic de Cartea Recordurilor al Timişoarei

312
DISTRIBUIȚI

pod inaugurat 1

S-a inaugurat podul din sticle de plastic al Timişoarei, astăzi, după ora 17, în prezenţa primarului urbei de pe Bega, Nicolae Robu. După ce s-au avansat atâtea termene, în sfârşit construcţia ecologică a fost inaugurată.

Va sta două săptămâni pe apă şi va intra, cel mai probabil, în Cartea Recodurilor. Construcţia pentru care s-au folosit peste 100.000 de sticle d eplastic se află în zona restaurantului Flora şi se poate traversa pe ea dintr-o parte în alta a Begăi. Iniţiativa proiectului aparţine EcoStuff românia, iar construcţia a fost realizată cu sprijinul voluntarilor. Este o acţiune pentru reciclare, care le transmite oamenilor că, deşi plutesc, sticlele nu au ce căuta pe apă, ori în alte locuri, în afară de coşul de gunoi pentru a fi reciclate.

„Este o nouă premieră a Timişoarei”

pod inaugurat 2

„Este o nouă premieră a Timişoarei. Sperăm să intrăm cu ea în Guiness Book petru că acest pod este realizat cu 104.502 sticle. Recordul anterior a fost de 40 şi ceva de mii şi a fost un fel de punte. Aici s-a muncit din greu şi s-a făcut o lucrare interesantă. Dincolo de performanţa în sine noi am vrut să dăm un semnal către cetăţeni să colecteze aceste PET-uri, pentru că este păcat să poluăm apele noastre aruncându-le, ori să ne lepădăm de ele pe câmp, în diverse locuri”, a spus Nicolae Robu. „Este un proiect care a ajuns la final, l-am inaugurat, am deschis podul pentru circulaţia tuturor celor care doresc să treacă dintr-o parte în alta a Begăi. Este o documentaţie destul de stufoasă pe care trebuie să o completăm pentru intrarea în Cartea Recordurilor şi o vom trimite la Londra. Când am trimis documentaţia pentru intrarea în competiţie, atunci s-a acceptat în câteva zile. Sper că şi intrarea în Cartea Recordurilor va fi la fel de rapidă, cu podul pe apă”, spune Radu Rusu, iniţiatorul proiectului.

Comentarii

comentarii