Acasă Actualitate S-a lămurit şi Nicolae Robu că la podul Dragalina nu se lucrează

S-a lămurit şi Nicolae Robu că la podul Dragalina nu se lucrează

DISTRIBUIȚI

Au întors totul pe dos şi au lăsat şantierul deschis. Se întâmplă pe podul Dragalina de la Gara de Nord Timişoara. De trei luni circulaţia este închisă parţial, pe o jumătate din pod se circulă pe două sensuri. E mizeria specifică fiecărui şantier, cu balustrada spartă, dar … se stă. Cu o săptămână în urmă, primarul Nicolae Robu spunea că probabil cei care au văzut că este şantier părăsit, era într-o zi de sărbătoare, de Sfântul Ilie. Numai că după ce s-a deplasat direct la faţa locului, la fel ca şi în cazul zonei Kiriac, edilul a văzut cu ochii lui că nu este nimeni acolo, deşi nu mai sunt sărbători şi hramuri.

“La podul Eroilor erau câţiva muncitori, dar la podul Dragalina … nu era nimeni”, a spus Nicolae Robu. Edilul a primit explicaţii de la constructor că acolo este o situaţie mai delicată/complicată şi că se aşteaptă de la proiectant nişte soluţii mai bune. Până termină proiectantul identificarea soluţiei (acum, după ce a început şantierul!), lucrările de la podul Dragalina rămân sub zodia sărbătorile patronate de Sfântul Ilie, adică nu se lucrează. Primarul a primit asigurări, asta este cel mai imporant!, că nu e nicio problemă ca termen de execuţie şi că totul va fi gata în marja contractului.

Licitaţia de la podul Dragalina a fost adjudecată de SC Tehnodomus din Arad, la suma de 6,34 milioane de lei, cu TVA inclus, iar în 10 luni de la deschiderea şantierului, totul trebuie să fie gata.

Odată terminat, podul Dragalina ar trebui să fie spectaculos, cu câte două benzi pe sens, cu linii de tramvai separate, cu iarba între linii şi carosabil, cu piste de biciclete de doi metri şi trotuare pe ambele părţi. Liniile de tramvai vor rămâne pe mijloc.

Podul din beton, construit în 1938, a expirat de mult, fiind tot spart, cu porţiuni de balustrade grav deteriorate.

De podul Eroilor din Iosefin se ocupă asocierea Super Construct – Pod Construct, pe investiţia de 3,68 milioane de lei, cu TVA inclus. Pentru ambele obiective, cea mai mare parte a banilor vin prin PNDL II, cu termenul de execuţie la podul Eroilor, construit în 1938, de nouă luni. Şi acesta va fi dublat în lăţime şi modernizat.

Comentarii

comentarii