Acasă Administraţie S-a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. CJT accelerează...

S-a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. CJT accelerează proiectul noului drum de legătură dintre Aeroportul Timișoara și A1

698
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș accelerează proiectul noului drum de legătură dintre autostrada A1 și Aeroportul Internațional Timișoara. Astfel, a fost lansată licitația pentru desemnarea firmei care va realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru noua șosea.

Valoarea serviciilor este estimată la puțin sub două milioane lei, iar câștigătorul licitației va avea 10 luni la dispoziție pentru a realiza documentațiile. Ofertele de participare pot fi depuse până pe 1 februarie.

Drumul nou construit va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu două benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de Aeroport, pornind din intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova) și având ca punct terminus intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1.

„Pe lângă beneficiile evidente, de creștere a vitezei de deplasare și a siguranței rutiere, investiția va juca un rol major și în dezvoltarea Aeroportului, motor economic de valoare pentru județ. De asemenea, șoseaua va avea un rol important și în perspectiva realizării autostrăzii Timișoara – Moravița, indiferent de ce variante de traseu vor fi selectate. Este nevoie să anticipăm creșterea valorilor de trafic în următorii ani și să lăsăm cale liberă dezvoltării economice. Adevăratul potențial al Timișului este frânat în prezent de lipsa unei infrastructuri adecvate. Lucrăm accelerat să schimbăm această stare de fapt în următorii ani”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

În ultimele zile ale anului trecut, instituția a alocat, prin rectificare bugetară, suma suplimentară de peste 1,6 milioane lei, pentru realizarea documentației specifice, dincolo de cei 450.000 lei prevăzuți inițial în 2020.

Noul drum va scurta distanța dintre Aeroport și A1, dar va crește și siguranța în trafic și va reduce poluarea din Ghiroda și Remetea Mare, acționând ca o centură de ocolire pentru cele două localități.

Comentarii

comentarii