Acasă Actualitate S-a lansat programul IPA de cooperare transfrontalieră România- Serbia

S-a lansat programul IPA de cooperare transfrontalieră România- Serbia

DISTRIBUIȚI

proiectdanilescu2Miercuri, la Facultatea de Mecanică din Timişoara a avut loc conferinţa de lansare “Numai împreună vom reuşi”, a proiectului intitulat “Testele multidisciplinare – cheia succesului în educaţia europeană”.

Proiectul face parte dintr-un program IPA de cooperare transfrontalieră Romania-Republica Serbia. Proiectul European în valoare de 279.680 de euro a fost câştigat de Inspectoratul Şcolar Timiş, în calitate de lider, alături de paertenerul său, Liceul de Chimie şi Medicină Vârşeţ, din Serbia. La conferinţa de lansare au participat peste 70 de cadre didactice, atât din Timiş, cât şi de la Liceul de Chimie şi Medicină Vârşeţ.
Obiective şi aşteptări…
În deschiderea conferinţei, grupuri de elevi de la Colegiul National de Artă „Ion Vidu” Timişoara, respectiv Colegiul National „Ana Aslan” Timişoara au susţinut în holul facultăţii un scurt program artistic. Invitaţii speciali ai evenimentului au fost consulul general al Republicii Serbia la Timişoara, Lazar Manojlović şi decanul Facultăţii de Mecanică, Inocenţiu Maniu. Evenimentul a fost destinat prezentării obiectivelor, a activităţilor şi rezultatele aşteptate ale proiectului. „Activităţile vor fi realizate pe ambele părţi ale frontierei. Echipele de implementare de ambele părţi ale frontierei vor contribui împreună la obţinerea unor rezultate mai bune ale elevilor la evaluările naţionale şi internaţionale interdisciplinare, prin realizarea testelor multidiciplinare pe care le vor aplica elevilor din clasele a IX-a şi a X-a la Liceul de Chimie şi Medicină din Vrsac şi la cinci licee din judeţul Timiş: Colegiul Naţional Bănăţean, Colegiul Naţional «Ana Aslan», Colegiul Tehnic «Dimitrie Leonida»,  Colegiul Tehnic «Regele Ferdinand I» şi Liceul Tehnologic «Sfântu Nicolae»”, spune inspectorul şcolar general adjunct de Timiş, Aura Danielescu, managerul de proiect. Proiectul transfrontalier îşi propune ca prin schimburi de experienţă şi exemple de bună practică să fie consolidate competenţele de comunicare, colaborare şi cooperare. Se doreşte dezvoltarea spiritului antreprenorial la elevi. Vor mai participa la implementarea activităţilor şi alte patru unităţi de învăţământ din Timiş: Liceul Teoretic “Dositei Obradovici”, Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu” şi Liceul Teoretic “Grigore Moisil”.

Comentarii

comentarii