Acasă Actualitate S-a redeschis unitatea modulară de tratare a COVID-19 de pe Stadionul CFR

S-a redeschis unitatea modulară de tratare a COVID-19 de pe Stadionul CFR

1157
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 25 august, de la ora 12:00 s-a redeschis Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara, cel amplasat pe Stadionul CFR. Motivul ar fi „creșterea constantă a numărului de cazuri și a numărului de persoane ce necesită spitalizare”, anunță reprezentanții prefecturii. În ultimele zile, conform datelor oferite la nivel județean, numărul de noi cazuri raportate în Timiș a fost, de fiecare dată, de nivelul zecilor.

Unitatea de pe Stadionul CFR funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, începând de miercuri, sunt operaționalizate primele 20 de paturi: cele 10 din cadrul secției ATI și cele 10 de pe secția infecțioase, paturi non-ATI.

„În funcție de evoluția pandemiei și de necesarul de paturi în spitale, SMMIT va reoperaționaliza și alte paturi non ATI, la nevoie putând să fie operaționalizate toate cele 54 de paturi non ATI existente. Reamintesc faptul că acest proiect local, Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament a fost un efort comun al Ministerului Apărării Naționale, care a realizat achiziția cortului olandez, containerelor, aparaturii medicale și non-medicale, al Primăriei Municipiului Timișoara, care a sprijinit și prin intermediul SDM la conturarea drumurilor asfaltate, al Aquatim SA care a realizat rețelele de apă și canal și al ENEL, care realizat conexiunile din punct de vedere electric”, spune, într-o postare pe Facebook, prefectul Zoltan Nemeth.

Acesta amintește că în cadrul SMMIT funcționează în continuare și un centru de vaccinare.

Comentarii

comentarii