Acasă Administraţie S-a scumpit drumul de legătură spre autostrada A1, prin Gelu și Pecica

S-a scumpit drumul de legătură spre autostrada A1, prin Gelu și Pecica

604
DISTRIBUIȚI

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 693, care va asigura pentru locuitorii județului o nouă legătură cu autostrada A1, prin Arad, spre Pecica. Finanțarea este asigurată, în cea mai mare parte, din fonduri europene, dar necesită și cheltuieli de la bugetul județean. Se pare că acestea cresc, în urma realizării proiectului tehnic, cu un milion de lei.

Lucrarea este una importantă, acoperă aproximativ 30 de kilometri, și va presupune chiar și realizarea, în partea arădeană, a unui nou pod peste Mureș. Județul Timiș implementează Proiectul de infrastructură rutieră intitulat „Modernizare drum județean DJ693 pentru interconectare la A1 (AR și pod peste Mureș la Pecica Arad, (L=57 Km din care necesar de modernizare cca.30 km)”. Proiectul este finananțat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 6 „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională”, având ca obiectiv specific creşterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale şi urbane situate în proximitatea reţelei TEN-T, prin modernizarea drumurilor judeţene. Proiectul se desfășoară în colaborare cu U.A.T. Județul Arad și va asigura continuitatea drumului modernizat între cele 2 județe vecine.

Investiția care face obiectul proiectului Județului Timiș constă în modernizarea infrastructurii rutiere județene reprezentate de tronsoane ale DJ 693, DJ 692 și DJ 692 C, între localitățile Cărpiniș (intersecție cu DN59A, Timișoara-Jimbolia) și Gelu, cu destinația la limita dintre județele Timiș și Arad. Drumul supus intervenției traversează localitățile Cărpiniș (parțial), Iecea Mică, Biled, Satchinez, Bărăteaz și Gelu, având o lungime totală de 37,314 m.

La acest moment, Proiectul se află în faza de implementare, fiind atribuite contractele de prestări servicii specifice activităților din cadrul Proiectului, precum și contractul de execuție.

În urma elaborării documentației tehnico-economice – faza Proiect tehnic, în urma optimizărilor efectuate de către proiectant, valoarea totală a investiției a crescut față de valoarea totală a investiției din Devizul general aferent documentației tehnico-economice – faza D.A.L.I.

Suma solicitată suplimentar este de 1.137.015,42 lei (valoare cu TVA). Este vorba despre costuri neeligibile, iar acestea vor trebui acoperite din bugetul județului. În consecință, consilierii județeni vor trebui să aprobe alocarea banilor în cadrul unei ședințe de plen.

Comentarii

comentarii