Acasă Actualitate S-au încins ceaunele în Ţara Făgetului pentru ”Lingura de aur”

S-au încins ceaunele în Ţara Făgetului pentru ”Lingura de aur”

1978
DISTRIBUIȚI

A fost un final de săptămână frumos în Dumbrava făgeţeană, într-o atmosferă de vară târzie, care i-a scos din case pe mulţi bănăţeni pentru a participa la Festivalul gastronomic ”Lingura de aur”.

Şi pentru că cele mai gustoase preparate în văzul tuturor sunt cele tradiţionale, la Dumvrava s-a pus de un gulaş pregătit de bucătari pricepuţi, care ştiu câtă paprika să pună în ceaun şi câte căpăţâni de usturoi şi cât ardei iute, peste bucăţile de carne de porc şi viţel, pentru a ieşi cea mai gustoasă mâncare.

După vreo cinci ceasuri, când nimeni nu credea că mai rezistă mirosului din ceaune, s-a servit gulaşul cu murături proaspăt scoase din butoi.

Totul a fost acompaniat de muzica populară a unor îndrăgite ansambluri bănăţene (Florile Banatului din Răchita, Bujoreana din Traian Vuia şi Curcubeul din Dumbrava), dar au avut loc şi activităţi artistice, pictură pe ceramică, spectacole culturale, jocuri, dansuri populare.

Început sâmbătă, festivalul a continuat duminică cu slujbe religioase la bisericile ortodoxă şi reformată, cu concurs pentru copii Cel mai frumos lămpaş de dovleac şi cea mai urâtă sperietoare de ciori, cu reprezentaţii artistice şi cu concertul formaţiei  CU ASAR din Buziaş.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Microregională Ţara Făgetului prin Programul Naţional de Dezvoltare Ruradă  2014-2020.

Comentarii

comentarii