Acasă Actualitate S-au scurs trei ani de când ÎPS Ioan a fost întronizat ca...

S-au scurs trei ani de când ÎPS Ioan a fost întronizat ca mitropolit al Banatului

975
DISTRIBUIȚI

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a fost felicitat de credincioși și preoți cu prilejul a trei ani de când a fost întronizat. ÎPS Ioan a fost întronizat pe scaunul de mitropolit al Banatului în 28 decembrie 2014, de către Preafericitul Daniel, după ce Nicolae Corneanu a trecut la cele veșnice.

Cuvântul de felicitare din partea tuturor credincioșilor, clericilor, monahilor și monahiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei a fost rostit de pr. Zaharia Pereș, consilier eparhial în cadrul Sectorului Cultural:

„Cu voia lui Dumnezeu, astăzi se împlinesc trei ani de când Înaltpreasfinția Voastră slujiți cu multă dragoste și devotament la Altarul Bisericii bănățene. În tot acest timp ne-ați arătat practic, ce au însemnat cele două decenii de slujire în Eparhia Covasnei și Harghitei, întrucât activitatea pastoral-misionară pe care ați desfășurat-o acolo, se oglindește zilnic și în Eparhia Timișoarei, dat fiind că, supravegheați permanent cu părintească purtare de grijă viața bisericească din eparhia noastră. Astfel, vedem cu toții, atât cei care lucrăm în Centrul eparhial, cât și ceilalți, că nu există zi, în care să nu fiți prezent pe șantierele locașurilor de cult aflate în restaurare sau în construcție, pentru a dinamiza aceste lucrări și a le finaliza la timp, și pentru a da încredere preoților, că au un sprijin permanent în Chiriarhul lor.

Pe lângă aceste aspecte, constatăm cu bucurie că, în acești ani, atât preoții, cât și credincioșii eparhiei au găsit în persoana Înaltpreasfinției Voastre un adevărat părinte, un filantrop implicat în rezolvarea urgentă a problemelor multor familii aflate în suferință, dar și un bun arhiereu și cald îndrumător duhovnicesc.

Pentru toate acestea, rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască mulți ani de slujire în Arhiepiscopia Timișoarei și Mitropolia Banatului, urmându-l cu aceeași râvnă pe Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului și să ne purtați în rugăciunile Înaltpreasfinției Voastre pe mai departe, ca împreună să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale.

Să ne trăiți întru mulți ani, Înaltpreasfințite Părinte Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului”.

 

 

 

Comentarii

comentarii