Constructorul va avea de făcut finisajele interioare și exterioare, amenajările exterioare, precum spațiile verzi, parcările și infrastructura edilitară aferentă.
„Am refăcut indicatorii, având în vedere că a fost necesară o serie de consolidări și îmbunătățiri ale arcelor metalice. Partea cea mai dificilă a trecut, dar unele materiale și-au pierdut calitatea în timp. În ultima perioadă, ne-am concentrat pe identificarea și îmbunătățirea elementelor de finisaj și instalații, pentru a le aduce la standardele actuale, inclusiv din punct de vedere al siguranței la incendiu. Sperăm ca în curând să putem scoate la licitație continuarea lucrărilor și să finalizăm proiectul”, a declarat Simon Pescari, prorectorul UPT.
Sala Politehnicii a ajuns la un stadiu de execuție de aproximativ 70%.
„Nu mai este mult de lucru, dar lucrările rămase necesită o atenție sporită. Scaunele nu au fost încă montate, ceea ce este un lucru bun, având în vedere că mai sunt necesare reparații. Sperăm ca în 2025, cel târziu în 2026, să putem da sala în folosință”, a adăugat Simon Pescari.
Investiția inițială era estimată la aproximativ 6 milioane de euro, dar, din cauza scumpirii materialelor de construcție, costurile s-au dublat. Pe lângă construcție, mai trebuie organizată și licitația pentru achiziționarea mobilierului.
Arena va putea găzdui meciuri de baschet, volei, handbal, tenis și alte sporturi, dar va fi și un loc destinat organizării de evenimente și concerte.
Comentarii
comentarii