Acasă Actualitate Salariul maxim al unui bugetar să fie salariul preşedintelui României

Salariul maxim al unui bugetar să fie salariul preşedintelui României

DISTRIBUIȚI

Marius Dugulescu:
Salarizarea în sistemul bugetar va fi una unitară, conform Legii 330. Acum, salariile nu vor mai fi umflate cu pompa, dar, în acelaşi timp, oameni care poate-şi merită salariul ce îl primesc vor avea de pierdut. E o lege ce seamănă cu o sabie cu două tăişuri – le taie craca bugetarilor care iau bani mulţi degeaba, pe de o parte şi pe de o altă parte, le reduce salariul celor care chiar îl merită, pentru munca ce o prestează. Marius Dugulescu, parlamentar PD-L de Timiş, împreună cu alţi colegi, aduce modificări acestei legi. Modificările se referă la limitarea unor salarii ale celor care activează în diferite comisii. Mai precis a personalului de conducere care face parte din Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi din Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Dugulescu propune ca aceştia să aibă venitul cel mult egal cu al unui secretar de stat.

“Au scăpat câteva comisii care beneficiază de venituri supradimensionate”
În plus, Dugulescu şi colegii săi au mai propus şi ca nici un salariu de bugetar să nu fie mai mare decât al preşedintelui României. “Bucurie mare pentru unii, tristeţe pentru alţii că în urma acestei Legi 330 salarizarea va fi una unitară. În această Lege 330 vrem să înlocuim o prevedere. Au scăpat anumite categorii, care încă rămân privilegiate. Legea este bună, dar este perfectibilă, au scăpat câteva comisii care beneficiază de venituri supradimensionate. Sunt salarii de 20.000 – 30.000 de euro lunar. Se impune ca şi aceste venituri salariale suportate de bugetul de stat să fie reglementate şi să fie aduse la un nivel decent pentru economia României. Am propus ca salariul maxim al uni bugetar să fie salariul preşedintelui României. Ca un indicator la salariul celor din aceste comisii va fi salariul unui secretar de stat.  Cred că este o chestiune de bun-simţ ca preşedintele României să aibă cel mai mare salariu al unui bugetar, iar aceşti domni şi doamne care fac parte din aceste comisii să se limiteze la salariul unui secretar de stat. Sper ca acest proiect de lege să aibă o susţinere importantă din partea colegilor mei”, a spus Marius Dugulescu. Venitul unui secretar de stat se învârte în jurul sumei de 4.000 de lei, iar salariul preşedintelui e în jur de 10.000 de lei pe lună.

“În România există aproximativ 200.000 de pensii speciale”
S-a adoptat, în aceste zile, şi un proiect de lege privind pensiile de stat. “Ieri (n.r. – miercuri, 10 februarie) guvernul a adoptat proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Şi pensiile trebuie să fie bazate pe principiul contributivităţii. Economia, pe care noi o estimăm la 500- 800 milioane de euro anual – va fi o economie la bugetul de stat. Această lege va intra în vigoare din 2011. În România există aproximativ 200.000 de pensii speciale. Acum vom avea doar o singură lege, în care vor fi cuprinşi toţi contribuabilii României”, a mai spus Dugulescu…

Comentarii

comentarii