Acasă Actualitate Salonul Internațional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice, ajuns la...

Salonul Internațional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice, ajuns la Ediţia a XI-a, face Timișoara Capitală Mondială a Caricaturii în 2023

DISTRIBUIȚI

Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice 2023, inițiat și organizat de cel mai rapid caricaturist din lume, celebrul și unicul Ștefan Popa Popa’S, pune Timişoara în epicentrul mondial al Artei Vizuale Satirice în perioada 13 octombrie – 31 octombrie 2023 la Iulius Town. 

Ediţia a XI-a este una jubiliară, în cadrul căreia vom expune pe simeze pe cei mai buni dintre cei mai buni artişti ai genului din întreaga lume din ultimii 10 ani. Participă peste 900 de artiști din peste 84 de țări de pe cele 6 continente. De asemenea, vom expune 10 expoziţii personale ale vârfurilor din domeniul artei vizuale satirice, alături de o debutantă cu un mare potenţial artistic în vârstă de numai 12 ani. 

Ediția Salonului din acest an este cu atât mai importantă cu cât Timișoara este Capitala Europeană a Culturii în 2023. Şi totuşi surpriză, acest eveniment cultural şi artistic unic în lume nu este inclus în programul oficial Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023! Oare cine nu-l poate înghiţi pe marele Popa’S? 

Pe parcursul celor 10 ediţii precedente, au participat personalități de renume mondial și național. Amintim pe Giorgio Cegna, Rectorul Universităţii PUSA Belle Arti din Assisi, Italia, Director departament Universita Belle Arti di Roma, Rudy Gheysens ( Preşedintele Eurocartonale, Belgia), Dominique Termotte ( Preşentintele Salonului de Caricatură de la Kruschutem, Belgia), Thomas Gallego Izquierdo, Fundaţia Universităţii Alcala de Henares, Spania, Antonio Calderon de Jesus, Preşedintele Asociaţiei Criticilor Internaţionali de Artă, Jugoslav Vlahovic din Serbia, Ilya Katz din Israel, caricaturist internaţional, Mikhail Zlatkovsky din Rusia, Vladimir Kazanevsky din Ucraina, precum şi elitele româneşti: ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, Dan Puric, Dorel Vișan, Ivan Patzaichin, Helmuth Duckadam, Gheorghe Zamfir, Ioan Bocșa, Tudor Gheorghe, Elisabeta Lipa, Mihai Covaliu, Nicu Alifantis, Alexandru Arşinel etc. 

„În ciuda lipsei de finanţare, noi continuăm tradiţia şi Salonul Internaţional merge mai departe!” a declarat Popa’S.

Anul acesta, Salonul nu se va mai desfășura la Bastionul Therezia, aşa cum v-aţi obişnuit din ediţiile precedente, ci la Iulius Town într-o nouă locaţie pe care vă invităm a o descoperi în cadrul evenimentului „Timișoara 2023: Capitală Mondială a Artei Vizuale Satirice”. 

Aşa cum v-aţi obişnuit, Albumul Salonului Internaţional 2023 va fi disponibil în ziua vernisajului, vineri 13 octombrie, orele 16,30 la Iulius Town. „Sunt singurul din lume care reuşeşte să organizeze o premieră mondială foarte bine pusă la punct: pot învăța orice copil sau tânăr să facă un portret-caricatură în 2 minute. E ceva unic în lume, recunoscut de UNESCO şi alte Facultăţi de specialitate din lume”, a mai declarat Popa’S.

Ce poate să fie mai interesant și cu impact la nivel mondial decât atunci când ai zeci de artiști mari, de pe toate continentele, din 84 de țări, prezenți la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii? 

Conferinţa Vernisaj a Salonului 2023 din 13 octombrie orele 16,30, în format Zoom, va fi transmisă în direct de pe Facebook Stefan Popa Popa’S. Vom ţine astfel legătura cu toți artiștii din marile capitale ale lumii care vor interacţiona în direct cu membrii şi participanţii Salonului Internaţional 2023. 

Comentarii

comentarii