Acasă Eveniment Salvamontiştii din vestul țării au intervenit pentru recuperarea unui tânăr care a...

Salvamontiştii din vestul țării au intervenit pentru recuperarea unui tânăr care a căzut în gol opt metri şi a rămas blocat pe un prag

DISTRIBUIȚI

Salvamontiştii din Bihor au intervenit, sâmbătă, pentru recuperarea unui tânăr care a căzut în gol opt metri şi a rămas blocat pe un prag. 

”Nu departe de Aleşd, pe un versant calcaros abrupt care străjuieşte valea Şinteului, se află ruinele cetăţii medievale Piatra Şoimului. Despre cât de dificil de cucerit era această cetate a aflat-o pe pielea lui un bihorean, de 24 ani, pasionat de istorie locală care, în timp ce vizita ruinele, a alunecat şi a căzut circa 8 etri, într-un vâlcel abrupt care se deschide la baza zidului de piatră, rămânând blocat pe un prag”, a transmis, sâmbătă, Salvamont Salvaspeo Bigor.

Salvamontiştii au precizat că însoţitorul tânărului a apelat imediat la 112 pentru a cere ajutor.

La faţa locului au intervenit salvatorii montani din cadrul Serviciului Judetean Salvamont-Salvaspeo Bihor care asigură permanenţa in zona Defileului Crişului Repede si un echipaj EPA-SMURD de la Aleşd.

”Salvatorii au constatat că tânărul pasionat de istorie a scăpat teafăr, cu uşoare escoriaţii şi vânătăi astfel că a putut fi evacuat folosind un ham special din vâlcel folosind tehnici de coardă, fără a fi nevoie de imobilizare în targă. Tânarul a refuzat transportul la spital”, au mai precizat salvamontiştii.

Aceştia atrag atenţia turiştilor să abordeze cu precauţie zonele expuse unde există pericol de cădere în gol.

Comentarii

comentarii