Acasă Actualitate Salvarea Colterm nu a venit de la Giroc

Salvarea Colterm nu a venit de la Giroc

DISTRIBUIȚI

Pentru că nu a ajuns primar în Giroc, la alegerile din 2020, USR-istul Cristian Amza a fost numit de colegii de partid în funcția de administrator special al insolventei Colterm. Din noiembrie 2021, Amza ”lucrează” la salvarea companie de termificare. Și nu lucrează degeaba, ci pe un salariu echivalent cu cel de viceprimar al Timișoarei. Adică vreo 12.000 de lei în mână, lunar, din bugetul orașului, mai mult decât încasa fostul director al Colterm.

Acum, Cristian Amza vrea din nou să ajungă primar la Giroc, tot susținut de USR, respectiv de Alianța Dreapta Unită

Alexandru Cristian Amza, de profesie economist/expert contabil, fără nici o experiență în conducerea unei societăți ca și Colterm, a fost numit administrator special doar pentru că era membru fondator al USR.

Printre atribuții pe care le are se numără: ”propunerea, potrivit legii, a unui plan de reorganizare a societății, administrarea activității societății, sub supravegherea administratorului judiciar, informarea Primăriei  Municipiului Timișoara cu privire la toate acțiunile întreprinse de administratorul judiciar, sesizarea Primăriei  Municipiului Timișoara asupra tuturor deficiențelor de natură a periclita funcționarea societății și formularea de contestații în cadrul procedurii de insolvență”.

Ajutat și de iernile mai blânde din ultimii ani, Amza a reușit să țină pe linia de plutire activitatea insolventei Colterm. Există însă și suspiciuni că unele dintre acțiunile sale nu au fost prea legale.

La sfârșitul anului trecut, s-a luat decizia, nu fără contre în consiliul de administrație, de a vinde un stoc de păcură, de 90,95 tone. Stocul de păcură se afla depozitat în două rezervoare metalice aflate în cadrul centralei CT Centru CLT Colterm S.A. În urma aplicării metodelor de evaluare, contestare inițial, s-a stabilit un preț minim de 2.217 lei pe tonă, preț sub cel al pieței, în momentul respectiv.

Vânzarea păcurei trebuia să aibă loc până la data de 31 martie 2024, având în vedere urgența îndeplinirii măsurii de ecologizare a rezervoarelor dispusă de reprezentanții Gărzii de Mediu – APM Timiș – ISU Banat (care se poate realiza doar ulterior valorificării stocului de păcură) și iminența aplicării sancțiunii amenzii.

Profitând de urgență, păcura a fost vândută sub prețul pieței și fără verificarea cumpărătorului.

Comentarii

comentarii