Acasă Actualitate Salvarea vine de la Timişoara, pentru pacienţii cu boli infecto-contagioase grave din...

Salvarea vine de la Timişoara, pentru pacienţii cu boli infecto-contagioase grave din Regiunea de Vest

341
DISTRIBUIȚI

Pacienţii din întreaga Regiune de Vest – judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara – aflaţi în stare gravă, suferinzi de boli infecto-contagioase, au şanse mult mai mari de a fi salvaţi, la Timişoara, începând cu data de 1 mai 2011, cu sprijinul Băncii Mondiale. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara a deschis oficial Compartimentul de Terapie Intesivă-Boli infecţioase, miercuri, 18 mai, în incinta Centrului Antifumat. La eveniment a participat şi prof. univ. dr. Streinu Cercel, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti.

Prod. univ. dr. Horia Vermeşan, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, a declarat că sunt o serie de boli infecto-contagioase care nu îşi găseau locul pentru a fi tratate la secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara, fiindcă sunt foarte periculoase. „S-a realizat un lucru foarte mare, la Spitalul „Victor Babeş”. Intrăm în normalitate”, a spus dr. Vermeşan. „Înfiinţarea acestui foarte important şi necesar compartiment se va traduce prin salvarea de vieţi omeneşti”, a precizat și prof. univ. dr. Streinu Cercel, iniţiatorul proiectului.

Compartimentul ATI de la „Victor Babeş” face parte din cadrul Proiectului privind Controlul Gripei Aviare şi capacitatea de pregătire şi de reacţie la pandemia umană.

Comentarii

comentarii