Acasă Actualitate Salvați Copiii Timișoara și APTIV au oferit dotări în valoare de 30.000...

Salvați Copiii Timișoara și APTIV au oferit dotări în valoare de 30.000 de lei pentru secția de Pediatrie a spitalului Sânnicolau-Mare

DISTRIBUIȚI

Mai multe produse necesare asigurării actului medical în condiţii optime, în valoare totală de aproape 30.000 de lei, au fost donate Spitalului Orăşenesc din Sânnicolau-Mare de către Organizația Salvați Copiii Filiala Timișoara în colaborare cu Aptiv România, joi 19 decembrie 2019.

Prof. dr. Mihai Gafencu, președintele Salvați Copiii Timiș, a explicat că donația, cuprinde văniţe pentru secţia de Nou-Născuţi, saltele şi lenjerii pentru secţia de Pediatrie, dotarea integrala cu paturi şi noptiere a unui salon din cadrul aceleiaşi secţii, precum şi reamenajarea locului de joaca pentru copiii beneficiari ai serviciilor medicale din cadrul secţiei de pediatrie a Spitalului Orăşenesc din Sânnicolau-Mare.

Acestea au fost realizate în cadrul programului de cooperare dintre Salvați Copiii Filiala Timisoara și Aptiv – Technology Services & Solutions SRL.

Secţia de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc din Sânnicolau-Mare deservește un areal cu o populație de aproximativ 67 000 de locuitori, având peste 11 000 de solicitări/an în regim de urgenţă, dintre care 1300-1450 de internãri/an, cu o duratã medie de spitalizare de aproximativ 4,4 zile/pacient. De asemenea adresabilitatea e mai crescută in timpul sezonului de infecții respiratorii, adică primăvara, toamna, iarna.

Preocuparea Organizația Salvați Copiii de a dota cât mai multe spitale de copii şi maternităţi este legată de faptul că România continuă să fie pe unul din locurile fruntaşe în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile cu toate ca progresul este vizibil și încurajator: rata mortalității infantile a scăzut în 2018 la 6,5 la mie față de 10,1 la mia de nou-născuți vii, cât era în 2010.

“Pentru Organizația Salvați Copiii, dotarea secţiilor care îngrijesc copii aflați în nevoie reprezintă o prioritate, iar contribuția organizației noastre este posibilă și datorită sprijinului primit din partea companiilor cu dorință de a susține comunitatea. Astfel, aceasta este o actiune  în spatele căreia se află un efort conjugat, al echipei organizației noastre, dar și al partenerilor din cadrul Aptiv Romania si reprezinta un exemplu că se poate, acolo unde există consecvență și mai ales obiective urmărite pe termen mediu și lung.” , a declarat dr. Mihai Gafencu.

“Echipa Aptiv România este mândră să se alăture acestei inițiative valoroase, întrucât ne angajăm să construim și să menținem relații importante în comunitatea în care trăim și lucrăm.

 Îmbunătățirea calității vieții fac parte din cultura și valorile noastre organizaționale și, în acest sens, implicarea activă în societate prin proiecte de responsabilitate socială este o parte importantă a activității noastre. Această inițiativă face parte din parteneriatul nostru pe termen lung cu Organizaţia Salvați Copiii Filiala Timişoara.

Din  dorinţa de a face din lume un loc mai bun, anul acesta Aptiv a dezvoltat conceptul de CSR, G.O.O.D Move, prin care dorim sã ne implicãm activ prin proiecte care vizeazã mediul, educaţia, sãnãtatea şi, nu în ultimul rând, grija şi angajamentul faţã de angajaţii noştri. Aptiv işi doreşte sã dezvolte proiecte specifice pentru fiecare dintre comunitãţile în care existãm, în funcţie de nevoile identificate în comunitatea localã. Aptiv va continua sã surprindã comunitatea localã cu proiecte la nivel social şi cultural şi în perioada urmãtoare.

Responsabilitate Socială la Aptiv: Aptiv continuă să creeze relații puternice cu comunitățile și autoritățile locale pentru a fi perceput ca un partener de baza și un bun cetățean corporativ. Prin colaborarea cu comunitatea locală, Aptiv continuă să identifice modalități de a “da înapoi” și de a investi în expertiza generațiilor viitoare”,  a declarat Irina Dan, country HR operations manager.

“Ne bucurăm ca ne-ati ajutat in lupta noastră cu bolile copiilor. Crearea unui spațiu recreativ, care sa transpună copiii internați intr-o lume specifica lor, are darul de a atenua suferința inerenta activității de spital. La diminuarea stresului micilor pacienți contribuie și confortul ce se realizează prin folosirea saltelelor, lenjeriile colorate vesel, precum și a mobilierului specific pe care, prin efortul dumneavoastră, le folosim.”, a declarat dr.Nedelea Emil, șeful secţiei de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc din Sânnicolau-Mare.

Comentarii

comentarii