Acasă Actualitate Sâmbătă eco în Piaţa Unirii – Caravana Solar Cinema prin Timişoara

Sâmbătă eco în Piaţa Unirii – Caravana Solar Cinema prin Timişoara

DISTRIBUIȚI

ECO CLUB Timişoara, alături de Asociaţia Aristoteles Workshop (AWA) şi CosyMo’s Solar Cinema, vor organiza sâmbătă, 23 ianuarie, începând cu ora 14:00, în Piaţa Unirii, o serie de activităţi eco.
Cei prezenţi vor face lucruri mici cu impact mare: vor învăţa cum să jongleze ca nişte profesionişti de la The Serious Road Trip, vor realiza obiecte din materiale reciclabile împreună cu echipa ECO CLUB Timişoara, obiecte pe care le pot folosi cu mândrie acasă. îşi vor crea propria lor insignă făcută cu Cloud Factory, pe care o vor purta într-un stil eco, vor lua parte la diferite jocuri eco, pentru toate vârstele, vor decora o sacoşă ECO din material textil după bunul plac, cu condiţia să o folosească la cumpărăturile zilnice. vor intra în contact direct cu producătorii CRIES care pregătesc un coş cu produse 100% bio pentru masa zilnică, vor putea achiziţiona obiecte handmade de la Freecycle Timişoara, se vor putea afla printre bicicliştii care întâmpină dubiţa Cosymo la intrarea în oraşul nostru şi vor urmări proiecţiile eco realizate de către Cosymo’s Solar Cinema.
Solar Cinema, singurul cinematograf mobil din Europa care nu prejudiciază natura în nici un fel, vine tocmai din Olanda cu scopul promovării unei atitudini corecte faţă de mediul înconjurător. Caravana cuprinde Timişoara, Sibiu şi Sinaia şi este parte integrantă a proiectului Green Planet Blues – primul eveniment cinematografic ecologic din Sud Estul Europei, care va avea loc la Sinaia în perioada 28-31 ianuarie 2010. In Timişoara, „Dubiţa solară” va fi întâmpinată de un grup de biciclişti, într-un mod tradiţional şi eco, cu pâine şi sare. Aceştia vor însoţi dubiţa până în Piaţa Unirii, unde se vor alătura activităţilor eco. Începând cu ora 18:00, vor avea loc 30 de minute de proiecţii eco de film, iar cei prezenţi vor fi invitaţi să voteze cel mai bun clip dintre cele 5 finaliste realizate de tineri între 12 – 18 ani pentru concursul Green Teen Spirit, concurs realizat de asemenea, în cadrul Green Planet Blues Sinaia.
Pentru Timişoara, aceste proiecţii eco, realizate prin intermediul „dubiţei solare” sunt o premieră in materie de ecologie urbană şi sunt susţinute de ansamblul acţiunilor întreprinse atât sâmbătă, cât şi în permanenţă de către cei implicaţi în acest domeniu. Scopul este fost acela de a atrage atenţia asupra adoptării unui stil de viaţă ecologic, prin întreprinderea unor acţiuni alternative şi eco-friendly şi de a informa populaţia cu privire la oportunităţile oferite de un comportament şi o atitudine sănătoasă faţă de mediul înconjurător.
Evenimentul de sâmbătă este realizat de către ECO CLUB Timişoara, Asociaţia Aristoteles Workshop (AWA) şi CosyMo’s Solar Cinema, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, Direcţiei Judeţene pentru Tineret, Librăriilor Cărtureşti, Centrului de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Sociale (CRIES), The Serious Road Trip, Cloud Factory, Freecycle Timişoara.

Comentarii

comentarii