Acasă Eveniment Sancţiuni pentru plimbarea câinilor fără lesă şi botniţă

Sancţiuni pentru plimbarea câinilor fără lesă şi botniţă

DISTRIBUIȚI

Timişorenii proprietari de animale de companie sunt în continuare în atenţia poliţiştilor comunitari, fiind controlaţi „la sânge” când îşi plimbă patrupedele pe domeniul public. Dat fiind faptul că şi sesizările din partea cetăţenilor s-au înmulţit, comunitarii au intensificat controalele referitoare la botniţe, lese, carnete de sănătate sau ustensile de strâns excrementele caninelor. Zone cunoscute pentru că sunt frecventate de timişoreni care-şi scot câinii la plimbare au fost monitorizate de poliţiştii comunitari: Circumvalaţiunii – Parc Dacia, str. Dropiei, Bucovina – Parc C-tin Stere, Ronaţ – str. Nepos, str. Vadu Crişului, Lipovei – str. Gabriela Tako, Aradului – str. Boemia.
Evident, sancţiunile nu s-au lăsat prea mult aşteptate. Opt persoane au fost amendate, totalul sancţiunilor însumând 2.600 de lei. „H. Gheorghe, de 49 ani, si G. Andreea, de 25 ani, ambii din Timişoara, au fost sancţionaţi cu câte 300 lei deoarece şi-au plimbat câinii fără lesă pe str. Martir Gabriela Tako.
Alţi trei timişoreni au fost depistaţi şi sancţionaţi pentru că şi-au plimbat tot fără lesă animalele de companie pe străzile Sabin Drăgoi, Stelelor – Şcoala Generală nr. 24.
Cu aceeaşi amendă contravenţională a fost sancţionată şi F. Sorina, care îşi plimba câinele în zona str. Boemia, fără a dispune de materialele necesare pentru curăţirea şi evacuarea dejecţiilor fiziologice. Alte două persoane, care îşi plimbau câinii fără a deţine actul de identitate al proprietarului şi carnetul de sănătate al animalului de companie au fost sanctionate cu amendă de 400 lei”, spune Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara. S
ancţiunile curg, însă mulţi timişoreni stăpâni de patrupede se plâng că în unele cazuri, poliţiştii comunitari aplică legea în necunoştinţă de cauză, confundând rasele canine sau nestăpânind prea bine litera legii.

Comentarii

comentarii