Acasă Actualitate Sancționat doar de formă. Directorul DSP care a folosit arma cu electroșocuri...

Sancționat doar de formă. Directorul DSP care a folosit arma cu electroșocuri pe un coleg a fost… detașat la Galați

DISTRIBUIȚI

Directorul de la DSP Arad care și-a amenințat colegii că îi curentează cu o armă cu electroșocuri a fost „sancționat” de formă. A rămas tot șef, dar a fost mutat de la Arad, la Galați. Sindicatele susțin că bărbatul are o istorie mai lungă de plângeri din partea colegilor.

Directorul economic al DSP Arad, Gheorghe Iulian Penzeş, care a folosit un dispozitiv cu electroşocuri pe un coleg cu care avea neînțelegeri, a fost detaşat de Ministerul Sănătăţii la Galaţi, pe o funcţie similară.

„În urma sesizărilor transmise la minister de către Direcţia de Sănătate Publică Arad şi sindicatul nostru, Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a-l detaşa pe directorul economic al instituţiei, pe o perioadă de şase luni, pe o funcţie similară în cadrul DSP Galaţi. În urma acestei decizii, considerăm că a fost restabilit un climat normal de muncă la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Arad”, a declarat marţi preşedintele Sanitas Arad, Otinel Şandru.

În urmă cu o săptămână, surse din cadrul DSP Arad declaraseră, prezentând şi o filmare cu incidentul, că directorul economic Gheorghe Iulian Penzeş i-a ameninţat pe unii colegi, spunând că are asupra sa dispozitivul cu electroşocuri pentru a se apăra. El avea şi un spray iritant cu piper.

Conform filmării, la un moment dat directorul economic a pus aparatul cu electroşocuri pe mâna unui coleg şi l-a pornit, iar cel agresat a strigat: ”M-ai curentat! Dom’le, vrei să mă omori?”.

În scandal a intervenit directoarea instituţiei, Cecilia Irimie, care i-a reproşat lui Penzeş că are asupra sa dispozitivul şi spray-ul.

„Ce faceţi, domnule director? Vă rog foarte frumos, domnule director, cu aşa ceva nu veniţi la lucru, nu se poate aşa ceva! Acum mă speriaţi pe mine? Nu ne ameninţaţi cu spray-ul! Acum v-am văzut că aţi ameninţat!”, a intervenit directoarea Cecilia Irimie.

Un angajat care a fost martor la incident a sunat la 112, relatând ce se întâmplă în sediul instituţiei, iar poliţiştii arădeni au intervenit.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovirea sau alte violenţe”, declarase, în 7 februarie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Sursa: Realitatea.NET

Comentarii

comentarii