Acasă Eveniment Sandvișul Etniilor – PROFI: confirmat ca cel mai lung sandviș multietnic din...

Sandvișul Etniilor – PROFI: confirmat ca cel mai lung sandviș multietnic din lume

DISTRIBUIȚI

La Arad a fost stabilit un nou record mondial: cel mai lung sandviș multietnic, în lungime de 106 de metri. Se numește “Sandvișul Etniilor – PROFI” și s-a născut prin eforturile conjugate ale câtorva zeci de bucătari reprezentând etnii care conviețuiesc în banat: bulgari, evrei, germani, macedoneni, maghiari, români, romi și slovaci. 

Fiecare etnie a avut în sarcină câte un segment distinct din acest sandviș, iar la acest moment este foarte greu de spus care dintre segmente a fost cea mai gustoasă. Participanții au dat dovadă de o asemenea măiestrie încât opera lor culinară a fost devorată în mai puțin de o oră de numerosul public ce a participat la acest eveniment special.  Astfel, s-a confirmat încă o dată faptul că atunci când românii de etnii diferite își dau mâna, reușesc să realizeze lucruri extraordinare. “În cele 120 de magazine PROFI din toata țara, indiferent de etnie, cei care ne calcă pragul găsesc nu doar produsele de care au nevoie, dar și o atitudine prietenoasă și nediscriminatorie,” a declarat Pawel Musial, directorul general al companiei PROFI Rom Food. “De aceea suntem mai mult decât bucuroși să dovedim acestă stare de fapt și prin susținerea unui record născut sub sloganul ’Toți mâncam aceeași pâine, dar fiecare în felul lui, iar PROFI ne unește!’”. Pentru că acest sandviș care marchează un record de lungime, măiestrie și cooperare să fie cu siguranță cel mai gustos, coordonatorul proiectului, cunoscutul bucătar bănățean Uica Mihai, a ales ca baza să fie făcută din faimoasa pâine de Pecica. Special pentru acest eveniment au fost coapte pâini de câte doi metri lungime, a căror culoare, consistență și aromă sunt greu de egalat în orice altă parte a țării. Recordul Gastro-Show a fost certificat în direct de către International Gastro Show Cooking Entertainment (IGS) împreună cu World Association of Chefs Societies (WACS). Certificarea s-a făcut în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, Etapa Cupa Aradului în Gastronomie, organizată de către Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ – România. Distincţiile şi titlurile acordate cu aceasta ocazie sunt recunoscute în peste 90 de ţări.

Comentarii

comentarii