Acasă Administraţie Şantier şi pe canalul Bega. Lucrări importante pentru siguranţa timişorenilor

Şantier şi pe canalul Bega. Lucrări importante pentru siguranţa timişorenilor

DISTRIBUIȚI

consolidare begaDSCF8009

Pe o lungime de aproape 9 kilometri, Administraţia Bazinală de Ape Banat (ABAB) Timişoara va executa lucrări de amenajare a albiei şi a malului canalului Bega, pe zona intravilan de Timişoara.

Marius Perniac, manager de proiect, a declarat că, astfel, va fi creată o secţiune care să permită tranzitarea debitelor mari în condiţii de siguranţă pentru lucrările de apărare şi, implicit, pentru zonele apărate.

Lucrările investiţiei de refacere a consolidărilor Begăi fac parte din măsurile de revitalizare ale canalului, dezvoltate de strategia dezvoltării durabile a canalului. Din punct de vedere tehnic, toate lucrările propuse se interconectează cu cele din proiectele de dragare a canalului şi depunerea nămolului în depozite ecologice, de reabilitare a nodurilor hidrotehnice (Sânmartinu Maghiar şi Sânmihaiu Român), de retehnologizare a Staţiei de Epurare a Timişoarei şi de reabilitare a infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega.

Lăcrările fac parte din proiectul “Refacere consolidări canal Bega în municipiul Timişoara, judeţul Timiş”, ce va fi finalizat până la 3 martie 2015.

Comentarii

comentarii