Acasă Actualitate Săptămâna altfel, la UVT. Rectorul Marilen Pirtea: “Îi așteptăm pe toți elevii curioși,...

Săptămâna altfel, la UVT. Rectorul Marilen Pirtea: “Îi așteptăm pe toți elevii curioși, în cadrul programului Școala altfel”!

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara, cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul țării, subliniază, prin evenimente periodice, rolul bunei informări și al orientării școlare pentru potențarea viitorului tinerilor din mediul preuniversitar.

UVT accentuează, cu fiecare ocazie, necesitatea orientării școlare a elevilor pentru alegerea viitoarelor specializări universitare, aliniate cu opțiunile lor vocaționale.

UVT promovează, în acest context, cele mai variate metode de comunicare cu mediul preuniversitar, în această săptămână fiind prezenți în spațiile UVT, prin ateliere interactive, elevi și cadre didactice din mai multe școli de prestigiu, cu ocazia programului ,,Școala altfel”.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Evenimentele organizate periodic de către studenții și cadrele universitare din facultățile Universității de Vest din Timișoara, dar și prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din UVT, fac parte din seria de programe pe care le considerăm utile pentru a crea o cultură a consilierii în carieră, cu scopul de a-i sprijini pe elevi, viitori studenți, în conturarea unui parcurs educațional și profesional de succes. Îi așteptăm la UVT pe toți elevii curioși, și în zilele următoare, în cadrul programului ,,Școala altfel”, pentru a se conecta cu oportunitățile viitorului.”

În cadrul programului oferit de UVT, elevi din clasa a treia, din cadrul Școlii generale 16 din Timișoara, au vizitat Planetariul Facultății de Fizică din UVT și s-au bucurat de un tur ghidat al mai multor spații de studii aplicative din sfera disciplinelor fizicii.

Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UVT a invitat elevi de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, reprezentând mai multe clase a zecea și a unsprezecea, dar și elevi din clasa a unsprezecea și a douăsprezecea de la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara. Alături de aceștia, au vizitat UVT și elevi de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad, clasa a douăsprezecea. Au avut loc prezentări și exerciții aplicative cu echipamente de robotică, dar și cu binecunoscutul robot Pepper, apoi a fost vizitată instrastructura centrului de calcul din cadrul facultății.

De asemenea, Universitatea de Vest din Timișoara a organizat, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC-UVT), o întâlnire cu elevi din clasa a unsprezecea de la Colegiul Național Bănățean Timișoara, în care aceștia s-au familiarizat cu viața de student de la UVT, precum și cu programele de studii pe care le pot alege. Nu în ultimul rând, a fost prezentată și platforma de testare psiho-vocațională YTM.ro, platformă pe care elevii o pot utiliza în mod gratuit pentru a identifica programul de studii care li se potrivește cel mai bine.

 

 

Comentarii

comentarii