Acasă Cultura Săptămâna limbii italiene la Timișoara. Programul evenimentelor la UVT

Săptămâna limbii italiene la Timișoara. Programul evenimentelor la UVT

2035
DISTRIBUIȚI

Miercuri 4 octombrie, la Biblioteca Universitară a UVT, de la ora 18, va avea loc întâlnirea studenților de la secția de italiană a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din UVT cu oameni de afaceri italieni.

Lectoratul Italian din Universitatea de Vest Timișoara, împreună cu Secția de Limba și Literatura Italiană din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, organizează Săptămâna limbii italiene în lume, ediția a XVII-a, în perioada 16-22 octombrie sub patronajul Ambasadei Italiei din București, Consulatului Onorific al Italiei din Timișoara și Camera de Comerț Italiană pentru România.

Astfel, va avea loc conferința Influența învățământului italian din perioada colonială până astăzi în Eritreea. Prezintă prof. Maurizio Longo, Instituto omnicomprensivo di Asmara, Ambasada Italiei în Eritreea. Un alt eveniment se va desfășura, miercuri 18 octombrie, de la 18.30, în cadrul Săptămânii limbii italiene în lume. Este vorba de concertul de pian la 4 mâini: Pianoforteitaliano Simona Ampolo-Rella, Instit.di Alta Cultura Musicale „Luisa D’Annunzio” di Pescara Cristiana Arena , Instit.di Alta Cultura Musicale „G.B. Pergolesi” di Fermo.

Vineri 20 octombrie, va avea loc conferința Italianistica: esperienze passate, presenti, prospettive future, organizată de Secția de Limba și Literatura italiană din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie din UVT cu ocazia aniversării celor 20 de ani de la înființare. Vor participa profesorii: Elena Pîrvu, Universitatea din Craiova, Oana Sălișteanu, Universitatea din București, Norberto Cacciaglia, Università per Stranieri, Perugia, Elio Satti, Universitatea din Florența, Aleksandra Blatešič, Universitatea din Novi Sad, Alessandro Rosselli, Universitatea din Szeged. În același timp va fi prezentată Expoziția foto Peisaje din Sicilia este semnată de Luigi Buscemi – Palermo.

Un alt eveniment la BCU a UVT va avea loc, vineri 6 octombrie, de la ora 10.00, în Amfiteatrul 01. Teatrul și politica este Conferința Internațională de Studii Teatrale, ediția a II-a. Organizatori sunt Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru – Artele spectacolului, Actorie (limba română și limba germană), Asociația culturală 360°. În același timp va fi prezentată expoziția în Aula BCUT intitulată Cartea, obiect narativ. Sâmbătă 14 octombrie, de la ora 10, se va desfășura Conferința Internațională de Studii Teatrale, Teatrul și Politica, ediția a II-a.  Organizatori Universitatea de Vest din Timișoara ,Facultatea de Muzică și Teatru, Asociația culturală 360° Conferință pe secțiuni în A01 și Aula BCUT.

 

Comentarii

comentarii