Acasă Actualitate Săptămâna prevenirii traficului de persoane, la Timișoara

Săptămâna prevenirii traficului de persoane, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timisoara, str. Naturii nr.2 (incinta secției 2 poliție) – organizează, în perioada 16 – 22 octombrie a.c., o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

În acest sens, prin intermediul Centrului Regional Timișoara și prin celelalte centre din țară, vor fi desfășurate o serie de acțiuni, dintre care menționăm: întâlniri cu publicul în punctele de trecere a frontierei, în unitățile de învățământ, în comunitățile defavorizate, întâlniri de lucru cu specialiști și parteneri instituționali și organizaționali, dezbateri pe tema traficului de persoane, flashmob-uri. Acțiunile sunt menite să contribuie la informarea și sensibilizarea publicului larg, dar în mod special al categoriilor vulnerabile cu privire la fenomenul traficului de persoane.

Activitățile au debutat duminică, 16 octombrie, când  în toate parohiile ortodoxe s-a citit un cuvânt de învățătură elaborat în colaborare cu Patriarhia Română, menit să contribuie la prevenirea traficului de persoane în principalele sale forme de manifestare și vor continua în toată perioada de implementare a campaniei.

Totodată pe canalele de social media ale instituției și ale partenerilor vor fi promovate mesaje relevante menite  să  facă cunoscut fenomenul traficului de persoane și să contribuie la o mai bună protecție a cetățenilor.

Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.

 

Comentarii

comentarii