Cei aproximativ 80 de elevi au fost întâmpinați cu căldură, iar în amfiteatrul din campusul universitar, au fost inițiați în domeniul Silviculturii, de la cele mai simple noțiuni, până la cele mai complexe.
Cea mai așteptată și mai interesanță parte a vizitei a constituit-o implicarea în scurte activități demonstrative, desfășurate în laboratoarele universității. Nu întâmplător acest moment a primit cele mai bune recenzii din partea celor mai sinceri și dezinvolți critici : elevii. În aceste spații, au avut ocazia să distingă multiplele ramuri ale silviculturii (dendrologie, cinegetică, pedologie, împăduriri, topografie) și să observe direct câteva dintre materialele utilizate de studenți în cadrul activităților practice.
Cei interesați de știință au avut ocazia să petreacă aproximativ o oră într-unul din laboratoarele Institutului de Științe ale Vieții Prof.univ.dr. Aurel Ardelean, unde lumea nanoscopică a devenit „vizibilă” și genomul uman mai ușor de înțeles.
Ceilalți, înclinați spre latura practică, au participat la o activitate de topografie, utilizând cele mai moderne aparate: de la stații totale la echipamente GPS. După o scurtă demonstrație și câteva explicații, elevii ineresați au efectuat ei înșiși măsurători cu aceste aparate.
Valoarea cea mai mare a activității a fost dată, fără doar și poate, de feedback-ul elevilor, care, pe lângă petrecerea unei zile în afara școlii, au avut ocazia să învețe altfel, în „Săptămâna verde”.
Comentarii
comentarii