Acasă Actualitate Şapte ani fără Mitropolitul Nicolae al Banatului

Şapte ani fără Mitropolitul Nicolae al Banatului

448
DISTRIBUIȚI

Au trecut deja şapte ani de când, într-o seară de 28 septembrie, aproape de miezul nopţii, clopotele din toate bisericile din Timişoara au răsunat, desigur, şi cele din întreaga Mitropolie a Banatului, vestind în limbaj special trecerea la Domnul a Mitropolitului Nicolae Corneanu.

După decenii în care creştinii ortodocşi s-au obişnuit cu zâmbetul său blând şi cu privirea-i calmă, ne-am despărţit de el, vremelnic.

A fost un om cu o aleasă cultură, provenind dintr-o familie veche preoţească, la rândul său fiind mereu atras de lumina lui Hristos şi a ştiinţei, a scrierii.

Mitropolitul Nicolae a fost unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai Regelui Mihai I, organizând de altfel şi prima vizită a fostului suveran la Timişoara, după 1990.

“A păstorit marea comunitate bănăţeană mai bine de cinci decenii, rămânând fidel locului şi oamenilor, dar mai ales propriilor lui principii şi simţăminte. Mitropolitul Nicolae a avut curaj şi demnitate, în momentele grele ale lungii sale vieţi. El s-a lăsat condus de virtuţile libertăţii, demnităţii şi iubirii în fiecare dintre înfăptuirile sale”, scria Regele Mihai, la aflarea veştii trecerii la cele veşnice al ÎPS Nicolae Corneanu, Mitropolit al Banatului. 

Comentarii

comentarii