Acasă Actualitate Șapte noi fluxuri de vaccinare anti-coronavirus cu serul Pfizer în Timiș, începând...

Șapte noi fluxuri de vaccinare anti-coronavirus cu serul Pfizer în Timiș, începând de luni. Programările se deschid sâmbătă

400
DISTRIBUIȚI

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că începând de luni, 1 martie a.c., vor deveni operaționale alte 130 de cabinete (fluxuri) pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer-BioNTech. Astfel, 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete, capacitatea de vaccinare a fiecăruia fiind, ca și până acum, de 60 de persoane pe zi. De această dată se vor putea programa doar persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele cu dizabilități.

Dintre cele 130 de noi fluxuri, șapte vor fi în județul Timiș: Spitalul Clinic C.F. Timișoara – 2 fluxuri, Centrul Iulius Mall Timișoara – 1 flux, Centrul Dumbrăvița (Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor) – 1 flux, Centrul Ghiroda (Căminul Cultural) – 1 flux, Centrul Sala de sport „Lavinia Miloșovici” Lugoj – 1 flux, Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare – 1 flux.

Programarea pentru vaccinare se vor putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie. „Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro”, transmite CNCAV.

În paralel, continuă și acțiunile de imunizare a personalului didactic, dar și ale persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost. De asemenea, rămâne disponibilă și opțiunea vaccinări cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”, mai transmite CNCAV.

Reprezentanții DSP Timiș completează: „Fluxurile vor deveni operaționale începând cu data de 01 martie a.c.. Administrarea acestui vaccin se adresează cu predilecție persoanelor de peste 65 de ani, precum și celor peste 55 de ani, cu boli cronice. Reamintim importanța vaccinării, cu atât mai mult cu cât evoluția infectărilor cu virusul SARS-CoV 2 din ultima perioadă, plasează județul Timiș în zona roșie.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș adresează un apel tuturor cetățenilor să respecte măsurile de prevenție și să se vaccineze. Imunizarea populației conferă siguranță și protecție, reprezentând o responsabilitate majoră față de familie și concetățeni. Această acțiune constituie un pas major în prevenirea răspândirii infecției COVID-19 și reintrarea în normalitate”.

Comentarii

comentarii