Acasă Actualitate Sărbătoarea Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării a UPT atractivă pentru tineri

Sărbătoarea Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării a UPT atractivă pentru tineri

DISTRIBUIȚI

În fiecare toamnă, Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării organizează în cadrul Zilelor FSC o serie de evenimente didactice şi ştiinţifice care includ vizite ale elevilor de liceu la facultate, numeroase ateliere de lucru pentru studenţi, întâlniri ale acestora cu reprezentanţii companiilor de profil, prezentarea unor oferte de practică şi a unor oportunităţi de studiu în străinătate sau mese rotunde.

Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării, prezentă în peisajul educaţional al UPT organizează marţi 7 noiembrie, cu prilejul aniversării a 30 de ani de la înfiinţare, evenimente creionate de cadrele didactice şi specialiştii Departamentului de Comunicare şi Limbi Străine, Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic, Departamentului de Comunicare şi Imagine, Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră şi de către studenţii Ligii Studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării.

Facultatea de Ştiinţele Comunicării urmează două direcţii principale, respectiv asigurarea disciplinelor de limbi străine şi comunicare în cadrul specializărilor cu profil tehnic ale universităţii şi asigurarea disciplinelor de specialitate în cadrul specializărilor de licenţă şi master ale facultăţii, în domeniile comunicării şi relaţiilor publice şi al limbilor moderne aplicate.

Programele de studii coordonate în prezent de Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării îşi au originea în specializările de comunicare şi traducere iniţiate şi dezvoltate pe parcursul a 30 de ani în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara: Comunicare profesională (1993-2001), Administraţie publică (2001-2009), Comunicare şi relaţii publice (2005-prezent), Traducere şi interpretare (2008-prezent), Comunicare, relaţii publice şi media digitală (2011-prezent), Comunicare şi relaţii publice – învăţământ la distanţă (2013-prezent), Comunicare în afaceri (începând cu 2018) şi Programul pregătitor de limba română pentru cetăţenii străini (2023-prezent).

În acest an, în contextul aniversării celor 30 de ani de existenţă a specializărilor, pe lângă evenimentele devenite deja tradiţionale, programul aniversar include conferinţa internaţională Technical Translation Today, organizată cu sprijinul Direcţiei Generale pentru Traduceri a Comisiei Europene, o întâlnire a decanului facultăţii, prof. univ. dr. Daniel Dejica-Carţiş cu reprezentanţi ai mediului socio-economic, o petrecere studenţească LED discoTECH şi o serie de prelegeri şi ateliere de lucru cu invitaţi din străinătate organizate de Centrul de Studii Avansate în Domeniul Traducerii al Universităţii Politehnica Timişoara.  

 

Comentarii

comentarii