Acasă Actualitate Sărbătoarea tomatelor 2022, la Timișoara

Sărbătoarea tomatelor 2022, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sărbătoarea tomatelor 2022, ediția a cincea, va avea loc, în data de 2 septembrie, la locul bine-cunoscut, Liceul Waldorf din Timișoara.

“Le trebuie si tomatelor o sărbătoare, nu?

Vă așteptăm să povestim, să degustăm și să ne distrăm. Dintre legume, se pare ca ele sunt cele mai iubite, deși, sunt de fapt fructe. Vă invităm la un eveniment auto-organizat de toți grădinarii pasionați de tomate (și nu numai) care vin la fața locului și ne încânte cu varietățile si entuziasmul lor”, este mesajul organizatorilor.

Roșia, parte din familia Solanacee, apropiată pe linie genetică de cartof și ardei, este una din fructele ale cărei soiuri sunt neașteptat de diverse. E pusă în valoare în toate gastronomiile lumii în rețete care mai de care mai surprinzătoare și mai delicioase.

Sursă de vitamine și antioxidanți, licopenul fiind poate cel mai valoros, un veritabil generator de energie și vitalitate.

“Așadar tomata, roșia, solanum lycopersicum fructul căreia îi dedicăm acestă minunată întâlnire de septembrie.

Ca în fiecare an, producătorii vin cu o expoziție de tomate produse agroecologic, cu diversitatea unei colecții surprinzătoare de varietăți, cu invitația de a le degusta și cu voia bună a unor oameni și producători pasionați de grădinărit, de natură și ecologie.

Daca doriți să participati cu produse pentru vânzare, contactați organizatorii.

Este nevoie ca toti cei care participă să se implice și în organizare la fața locului, după cum bine știți de la Piața Semințelor Libere.

Organizatorii recomandă purtarea măștii dacă situația pandemică o impune.

Pentru mai multe informații despre eveniment, organizare, etc. persoană de contact : Luminița Poujade – 0752.176.351 – organizatorul principal.

 

 

Comentarii

comentarii