Acasă Economic Șase beneficii ale unei hote

Șase beneficii ale unei hote

2249
DISTRIBUIȚI

Mobilarea și utilarea poate oferi o nouă atmosferă în bucătăria ta. De la aranjarea spațiului astfel încât să gătești și să mănânci cu mai multă plăcere, până la utilarea cu electrocasnice moderne și fiabile, întregul proces merită din plin, mai ales pe termen lung.

Dacă ai spațiul necesar la dispoziție, o bucătărie modernă poate include toate marile electrocasnice ale casei. Unul dintre ele este hota. Da, aragazul și cuptorul te vor ajuta să-ți dezvolți pasiunea de a găti, însă ai nevoie de un mod eficient de a scăpa de mirosurile generate în urma sesiunilor de cooking. Vei descoperi foarte rapid că hota nu este doar un element ce dă bine cu mobilierul, ci un electrocasnic extrem de util.

Pe lângă miros, trebuie să ai în vedere că tot ceea ce gătești generează grăsime și umiditate. Ventilarea corespunzătoare poate ajuta la minimizarea efectelor acestei situații și la neutralizarea mirosurilor eficient și cu ușurință.

Fără o hotă, fumul, aburul și particulele eliberate vor rămâne în general în aer fără ajutorul unui fel de sistem de filtrare a aerului. O hotă va absorbi absolut toate aceste emanații din cameră, astfel încât să nu îți faci griji cu privire la fumul nesănătos sau la mirosurile neplăcute care vor persista în timpul sau după ce ai gătit.

În plus față de principalul scop de a curăța aerul în timp ce gătești, o hotă oferă și alte câteva avantaje.

Mai multă lumină

Pe lângă avantajele enumerate mai sus, fiecare hotă este dotată cu becuri ce te ajută să vezi mai bine pe aragaz. Cu alte cuvinte, riscul de a arde preparatele scade foarte mult.

Pereți mai ușor de curățat

O hotă contribuie la păstrarea curățeniei bucătăriei tale. Dacă fumul se adună sau se răspândește, îți va face pereții și blaturile mai greu de curățat.

Elimină monoxidul de carbon

O hotă reduce riscul de intoxicații cu monoxid de carbon, care se poate ridica la niveluri periculoase dacă spațiul de gătit nu este ventilat corespunzător.

Scade temperatura în bucătărie

O hotă poate ajuta la răcirea bucătăriilor calde. Pe lângă eliminarea fumului și a particulelor, aceasta elimină și excesul de căldură.

Fără fum, fără alarmă

Eliminarea fumului afară înseamnă că nu va trebui să îți faci griji că detectorul de fum se va declanșa doar pentru că gătești.

Ajută la vânzarea proprietății

Chiar dacă nu gătești de multe ori, o hotă poate crește valoarea proprietății, fiind un lucru mai puțin în care un viitor cumpărător va trebui să investească.

Dacă toate acestea te-au convins, nu-ți mai rămâne decât să alegi modelul care se potrivește bucătăriei tale. Pe lângă dimensiuni, capacitate de absorbție și alte caracteristici, prețurile variază foarte mult – de la foarte prietenoase cu portofelul, până la foarte extravagante.

O hotă nu este în mod special o achiziție ieftină sau ușoară pentru la o bucătărie, dar dacă construiești o bucătărie nouă de la zero sau treci printr-o remodelare, ea merită să fie inclusă în planurile tale. Un alt aspect de care trebuie să ții cont este evacuarea. Bucătăriile din imobile vechi au fost concepute în așa fel încât aragazul să fie pus lângă geam. De acolo, poți ieși cu tubul de evacuare direct în afara peretelui. Clădirile mai noi dispun de o coloană de aerisire, pregătite pentru a prelua tot volumul de aer împins de hota ta. În cele din urmă, poți fi liniștit că ai la dispoziție o mulțime de opțiuni. La o simplă căutare în magazine, nu ar trebui să ai probleme în a găsi una care să se potrivească nevoilor tale particulare și designului bucătăriei.

A avea o hotă potrivită te poate salva de la foarte multă curățare, de la mirosurile urâte în bucătărie și, totodată, te vei asigura că nu trebuie să deschizi toate ferestrele de fiecare dată când gătești, pentru a evita oprirea alarmei de incendiu sau intoxicarea. Este o investiție demnă pentru oricine își propune să-și folosească bucătăria pentru a găti, nu neapărat des, ci cu o frecvență normală.

Comentarii

comentarii