Acasă Eveniment Şase cetăţeni indieni, ajutați de un român, prinși după ce au trecut...

Şase cetăţeni indieni, ajutați de un român, prinși după ce au trecut fraudulos frontiera

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Naidăş, judeţul Caraş-Severin, au prins şase cetăţeni din India care doreau să ajungă la Timişoara cu ajutorul unui român. Călăuza lor este acum cercetată pentru trafic de migranţi, sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră, cei şase migranţi şi călăuza lor au fost prinşi în localitatea Răcăşdia din judeţul Caraş-Severin, după ce aceştia au fugit de poliţiştii de frontieră.

 “În localitatea Răcăşdia, pe DN 57, poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune au procedat la oprirea unui autovehicul marca Audi A4 de culoare neagră, înmatriculat în Belgia. Şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, aceştia procedând la urmărirea acestuia. La scurt timp, maşina a fost depistată pe o stradă lăturalnică a localităţii. Şoferul părăsise maşina, iar în interiorul vehiculului au fost identificaţi şase cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor. În urma căutărilor, poliţiştii de frontieră au reuşit să-l găsească pe şoferul fugar, un cetăţean român cu domiciliu în Bihor, acesta fiind condus la sectorul PF pentru continuarea cercetărilor”, se arată în comunicat.

 În cadrul verificărilor s-a stabilit că cele şase persoane sunt cetăţeni din India, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Ei au declarat că doreau să ajungă în municipiul Timişoara, cu sprijinul cetăţeanului român.

 În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului Caraş-Severin, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, faţă de cetăţenii indieni.

 De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru trafic de migranţi, iar pe numele acestuia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Comentarii

comentarii