Acasă Eveniment Șase cetățeni străini, solicitanți de azil, prinși când încercau să treacă ilegal...

Șase cetățeni străini, solicitanți de azil, prinși când încercau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos

693
DISTRIBUIȚI

Pe 9 ianuarie, la ora 08.00, polițiștii de frontieră din Sânnicolau Mare au observat, la 300 de metri de linia de frontieră, un grup suspect, format din șase persoane. Constatând că persoanele observate se îndreptau spre țara vecină, polițiștii le-au oprit și, nefiind capabile să-și justifice prezența în zonă, le-au condus la sediu pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei șase sunt cetățeni din Palestina, Algeria, Siria și Maroc, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Polițiștii au constatat, de asemenea, că aceștia sunt solicitanți de azil în țara noastră. Din declarațiile date, reiese că cei șase intenționau să ajungă în țări din vestul Europei și că au recurs la această metodă întrucât nu îndeplineau condițiile legale de ieșire din țară.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii