Acasă Actualitate Șase firme au depus deja oferte pentru extinderea DJ 691 la patru...

Șase firme au depus deja oferte pentru extinderea DJ 691 la patru benzi

DISTRIBUIȚI

Un număr de șase firme au depus oferte în cadrul licitației care va stabili firma ce va extinde la patru benzi drumul județean dintre Timișoara și nodul de la Giarmata de pe A1. Pe 28 decembrie se vor deschide ofertele lansate de firmele interesate de licitația pornită de Consiliul Județean Timiș în vederea stabilirii firmei care va continua lucrările de extindere la patru benzi a drumului județean 691, pe porțiunea care leagă Timișoara de A1. Se pare că licitația merge bine, există interes ridicat pentru licitație.

”Licitația a atras interesul firmelor de construcții. Avem deja șase oferte depuse. Sperăm să fie oferte de calitate și să putem stabili câștigătorul și să nu avem contestații”, ne-a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Acest contract presupune preluarea șantierului lăsat în paragină de firma care avusese acest contract, Tehnocer, contractul cu aceasta fiind reziliat. Prin proiectul tehnic s-a prevăzut un strat de asfalt suplimentar (strat de bază din anrobat bituminos de 8,0 cm grosime), necesar pentru asigurarea capacității portante a sistemului rutier, având în vedere valorile de trafic care au crescut considerabil. De asemenea, sensurile giratorii vor fi iluminate, iar trecerea la nivel cu calea ferată va fi automatizată.

Valoarea contractului este apreciată la 75 de milioane de lei.

”Ofertele pot fi depuse până în 28 Decembrie și valorează 75 milioane de lei inclusiv TVA. Dacă nu va avea complicații, conform proiectului tehnic ar trebui să înceapă în primăvară, în martie, anul viitor. O noutate este suplimentarea unui strat de baza de 8 cm grosime pe această porțiune intens circulată. Constructorii să se încumete să vină la licitație. Așteptăm și pe acest tronson firme cu experiență”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș, în urmă cu două săptămâni.

Comentarii

comentarii