Acasă Eveniment Șase sirieni, patru adulți și doi minori, opriți înainte de ajunge ilegal...

Șase sirieni, patru adulți și doi minori, opriți înainte de ajunge ilegal în Ungaria

DISTRIBUIȚI

Pe 5 ianuarie, șase sirieni, patru adulţi şi doi minori, au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu ajutorul unei călăuze irakiene, dar au fost opriți de polițiștii de frontieră din Sânnicolau Mare, în jurul orei 02.00.Operatorul sistemului de supraveghere cu termoviziune i-a observat după ce au coborât dintr-un autoturism, pe comunicaţia Cherstur-Beba Veche.

Polițiștii de frontieră i-au oprit în apropiere de Beba Veche, fiind reţinut, ulterior, şi şoferul autoturismului. Cel din urmă a fost identificat drept cetăţean irakian, în vârstă de 23 de ani, rezident în România.

La sediu,polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni sirieni, adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar cei doi copii în vârstă de doi ani fiecare. Cetăţenii sirieni, solicitanţi de azil în ţara noastră, au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul călăuzei.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cetăţenii sirieni. De asemenea, cetăţeanul irakian, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, transmite I.T.P.F. Timișoara.

Comentarii

comentarii