Acasă Actualitate ”Sataniștii” de la USR-PLUS ripostează: ”Aproape două treimi din investițiile planificate anul...

”Sataniștii” de la USR-PLUS ripostează: ”Aproape două treimi din investițiile planificate anul trecut de către Primăria Timișoara de fapt nu s-au realizat!”

737
DISTRIBUIȚI

Celor din (USR-PLUS) Timiş le-a ajuns tămâia la nas şi ripostează pe facebook, după ce liberalii au afirmat că aceştia nu se pricep la administraţie şi i-a invitat să ia lecţii de la ei.

“Domnul Nicolae Robu şi colegii dumnealui din PNL Timiş au ales să înceapă campania electorală prin atacuri la adresa „colegilor de opoziţie”. Opoziţie la nivel naţional, pentru că la nivel local PNL nu mai e în opoziţie de cel puţin 7 ani de zile.

Este regretabil că domnul Robu alege să facă în acest fel campanie electorală şi e regretabil că dumnealui continuă pe linia acţiunilor colegilor săi din PNL Cluj, care săptămânile trecute împărţeau pliante mincinoase, în care foloseau ilegal însemnele Alianţa 2020 USR PLUS. Am văzut tactici clasice de dezinformare folosite în conferinţa de presă a domnului Robu, trucuri de genul “m-a întrebat cineva”, “am citit că a spus cineva” sau împrăştierea unor informaţii dovedite deja în spaţiul public ca fiind fake-news.

Noi am prefera să vorbim în continuare despre administraţia locală. Când ne uităm peste execuţia bugetară de anul trecut a Primăriei Timişoara, observăm că deşi îşi propuneau să cheltuiască 274 de milioane de lei, au reuşit până la final de an să facă plăţi de doar 104 milioane de lei. Doar 37% din ceea ce ne-au promis la în buget.

Aproape două treimi din investițiile planificate anul trecut de către Primărie de fapt nu s-au realizat!

Mai mult, cei 104 de milioane de lei reprezintă doar 16,5% din totalul bugetului. Departe de nivelul de investiţii pe care ar trebui să îl facă o administraţie competentă şi cu o viziune pentru viitorul oraşului. Nu e chiar o situaţie “abismală”, cum spunea domnul Pătraşcu, dar nici competenţă maximă nu denotă”, se afirmă într-o postare a USR Timiş, pe facebook.

Cât despre experienţa oamenilor pe care Alianţa USR-PLUS îi va trimite în Parlamentul European, aceştia dau lista cu oamenii lor, care “ştiu foarte bine cum funcţionează instituţiile europene, oameni cu experienţă în guvernare, antreprenori şi manageri de succes şi oameni inimoşi din societatea civilă. Ştim că este campanie electorală, dar să rămânem într-un registru al decenţei. Să vorbim despre oameni, despre obiectivele partidelor, nu să împrăştiem ştiri false”.

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, s-a arătat tot mai nedumerit în privinţa contra-competitorilor USR-PLUS, mai ales pentru că nu ştie care le este doctrina, de ce parte a eşichierului politic se plasează, dacă au sau nu înţelegeri secrete “pe sub masă” cu PSD local, dar şi despre afirmaţii legate de “negarea Învierii”, care ar fi apărut în spaţiul public, dar care nu sunt asumate instituţional de nimeni.

În conferinţa de presă de vineri, fostul USR-ist Raul Pătraşcu, care acum face parte din PNL Timiş, afirma că remarcile usr-iştilor timişeni la adresa bugetului local denotă “o neînţelegere totală a administraţiei publice locale (…). Nu văd pe nimeni la USR-PLUS care să aibă astfel de competenţe de management în administraţie locală sau centrală. Electoratul nu poate fi păcălit la nesfârşit cu o simplă lozincă de felul ‘noi vrem să fim diferiţi, vrem să facem altceva’. Aceste lucruri s-au tot spus încă din anii ’90 (…). Dacă vor continua să critice neconstructiv şi fără a analiza datele, o să încep să cred că ei au de fapt, pe sub masă, un parteneriat cu PSD, care a cheltuit la CJT doar 18% din bugetul pe investiţii, o cifră abismală, care arată că nu ştiu să cheltuiască fondurile”, spunea Raul Pătraşcu.

Nicolae Robu a continuat ideea, susţinând că “este ciudat că niciodată USR Timiş nu a spus niciun cuvânt negativ despre PSD Timiş, ci mereu sunt critici la adresa PNL. Electoratul înţelegere foarte bine lucrurile: ei se cred deasupra tuturor cu aerul de superioritate pe care-l afişează, iar nouă ne prinde foarte bine, pentru că lumea s-a lămurit cu ei şi îi taxează. Dacă ei cred că timişorenii şi timişenii nu se întreabă oare de ce USR Timiş nu spune niciodată nici cel mai mic lucru negativ la adresa PSD Timiş, se înşeală”.

Totodată, Nicolae Robu a umblat şi la pacheţelul cu tămâie: “Cineva m-a întrebat recent: ‘domnul primar, ăştia (USR-PLUS, n.r.) sunt satanişti? Pentru că am văzut o declaraţie a cuiva că Învierea este cea mai mare minciună’. Am spus că nu pot să afirm aşa ceva. (…)”.

Comentarii

comentarii