Acasă Actualitate SAVOIR VIVRE în Provence! Ultramarin Timișoara propune un circuit exclusivist, un program...

SAVOIR VIVRE în Provence! Ultramarin Timișoara propune un circuit exclusivist, un program unic, original, cu obiective turistice deosebite și cazări în locații pitorești în satele provensale

DISTRIBUIȚI

Dealuri mov, câmpuri parfumate cu lavanda, așezări situate în vârf de munte, castele și cetăți, cascade de poveste, străduțe pietruite, alei labirint, terase cochete, buticuri cu iz de basm și lacuri verzi, locuri ce par desprinse din altă lume.

În Provence totul miroase a lavandă. Întreaga regiune înflorește odată cu floarea mov.

Provence este o destinație turistică plină de romantism și una dintre cele mai vibrante opere de artă dăruită lumii întregi de către natură.

„Art de vivre” este un stil de viață ce își are propriile caracteristici în Provence. Clima însorită, stilul de viață tihnit, peisajele rustice, mirosul îmbietor al câmpurilor pline cu lavandă, toate te îndeamnă la relaxare. Fiecare oraș din Provence oferă ceva diferit turiștilor, de la relaxare la cele mai delicioase preparate ale bucătăriei mediteraneene pe bază de ulei de măsline, legume si plante aromatice, ce se transformă în specialități culinare precum pistou – busuioc și sos de usturoi, bouillabaisse – o mâncare de peste foarte aromată, fougasse – o pâine împletită foarte moale, pissaladière – o tartă de pizza cu ceapă caramelizată, hamsii și măsline negre.

Fiecare loc din Provence poartă amprenta timpului – de la clădirile istorice romane, bizantine, medievale și renascentiste, până la farmecul boem al plajelor idilice de pe Coasta de Azur. Regiunea a atras pictori celebri precum Cézanne, Matisse, Chagall, Picasso, Vasareli sau Léger, artiști ce au reușit să imortalizeze cel mai bine in operele lor ce înseamnă Provence.

Agenția Ultramarin Timișoara vine cu o ofertă de nerefuzat pentru cei care vor să viziteze Provence. 

SAVOIR VIVRE în Provence, în perioada 20 -27 iunie 2023, pentru un grup exclusivist de 16 persoane, un program unic, original, cu obiective turistice deosebite și cazări în locații pitorești în satele provensale.

Aventura va începe pe 20 iunie, cu un zbor Timișoara-Marsilia, și transferul de la aeroport la hotelul din Marsilia.

Pe 21 iunie, turiștii vor explora Marsilia și faima Contelui de Monte Cristo

Ziua începe călătorind cu vaporul către bine cunoscutul Chateau D’If (devenit celebru odată cu romanul Contele de Monte Cristo a lui A. Dumas și ecranizările sale). După vizitarea castelului, urmează prânzul în portul vechi. Incursiunea continuă cu turul Marsiliei cu trenulețul turistic, tur care duce la Portul Vechi la Notre Dame de la Garde – cel mai cunoscut simbol al orașului, unde va fi vizitată catedrala. Trecând pe drumul din stâncă, pe lângă mare, turiștii vor descoperi bogățiile peisajului marseilez, precum Fort Saint Jean și Fort Saint Nicolas, Palatul Pharo și Abația St. Victor. Urmează vizita la Muzeul Civilizațiilor Europene și Mediteraneene – MUCEM – care este cel mai vizitat muzeu din Marsilia. El impresionează nu numai prin conținutul său, dar și prin arhitectura deosebită care conectează vechiul fort St. James cu muzeul printr-un pod pietonal. Terasa de pe acoperiș oferă o priveliște deosebită către golfulețele Marsiliei

22 iunie va fi o zi fantastică, cu șarmul tipic sudului Franței. O zi in special pentru oamenii boemi dar care, cu siguranță, va fi pe placul tuturor. Timp liber, sau, opțional, o călătorie Marsilia-Cassis cu cabrioleta sau, tot opțional, o croazieră de o zi în Parcul Național Calanque, până la Cassis și înapoi, cu cabriolete Beetle. Plecând din Marsilia, turiștii vor putea conduce singuri broscuța Beetle într-un loc de excepție între mare și munți. Pe traseu pot fi admirate unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume (La Ciotat) și, prin ruta Des Crêtes, magnificele pârâuri văzute de sus, la 350 de metri deasupra nivelului mării, lângă mare, cu vederi sublime.

În croaziera spre Calanque se pleacă cu un catamaran de-a lungul coastei franceze care delimtează țărmul Parcului National Calanque, unul dintre cele mai pitorești din Franța. Se poate face plaja la bordul catamaranului, urmărim peisajul oferit de cei 20 km de coasta al Marii Mediterane.

23 iunie aduce o nouă incursiune în Provence cu degustare de vin. Din această zi, până la sfârșitul circuitului, turiștii au la dispoziție un autocar. Programul cuprinde explorarea câtorva dintre siturile istorice din Provence, în orașul medieval Avignon și împrejurimile lui.  Ziua începe cu vizita unei podgorii și pivnița unei crame pentru o degustare de vinuri, apoi vor fi degustate vinurile din valea râului Ron în legendarul sat Châteauneuf-du-Pape. Traseul duce de-a lungul docurilor dintre râul Ron și zidurile istorice ale orașului, cu podul Saint-Benezet, făcut celebru prin cântecul pentru copii, „Sur le Pont d’Avignon”. Urmează vizita la impresionantul Palais des Papes, sediul papalității în secolul al XIV-lea. Seara va fi explorat orașul de pe Ron și cazarea la un hotel din Avignon.

Ziua de 24 iunie propune vizitarea regiunii Luberon și a piețelor locale ale satelor provensale. Mai întâi se va mergem în Gordes pentru o fotografie panoramică pentru ca Gordes este imaginea emblematică a satelor de pe dealurile provensale. Cele mai reușite fotografii se fac în acest sat. Turiștii sunt încurajați să experimenteze aromele produselor tradiționale provensale și să urmeze drumul pietruit către biserica din deal și către vechile ruine. Următorul popas va fi în Roussillon, un sat pitoresc prin culoarea orange și nuanțele sale de ocru și galben ale caselor sale vechi. Cei care doresc, pot să facă o mică drumeție pe drumul ocrului în jurul satului. Prânzul va fi luat la un restaurant din Roussilon, într-o ambiantă provensala minunată. Urmează vizita la Muzeul Lavandei și o scurtă oprire ”foto” la câmpurile sale de lavandă înflorite. Daca va mai fi timp după atâtea poze, va fi făcut un popas în micul sat L’Isle Sur Sorgue, unul dintre cele mai pitorești sate provensale situate pe malul râului Sorgue cu multe mori de-a lungul acestuia. Seara turiștii se vor caza la un hotel în localitatea La Fontaine de Vacluse situat la izvoarele râului Sorgue.

În 25 iunie aventura îi va duce pe turiști pe urmele lui van Gogh in Provence. Prima destinație va fi Les Baux de Provence, considerat oficial cel mai frumos sat din Franța. Orașul este situat pe o platforma la 250 m cu priveliști uimitoare peste Alpilles, Arles și Camargue. Se va merge printre ruinele castelului, pe platforma de belvedere, iar la poalele satului vor fi vizitate Carierele Lumiere, în care se proiectează imagini cu lucrările celebre ale lui van Gogh, Monet, Michelangelo și Da Vinci. În drum spre St. Remy de Provence va fi făcut un popas la Mausoleul de la Mănăstirea St. Paul, unde a fost reconstituit dormitorul în care a locuit și creat van Gogh în cea mai prolifică perioadă a vieții sale. Orașul St. Remy de Provence este un orășel plin de binecunoscutul charm franțuzesc în care îți face plăcere să te plimbi pe străduțele sale, să intri în magazinele mici, galerii de artă și restaurante și să te afli în piața centrală cu fântâna sa frumoasă și platani, gândindu-te că pe aici au pășit cândva Nostradamus, Gertrude Stein si van Gogh. Ziua se va încheia la Camargue, în St. Marie de la Mere.

26 iunie aduce frumusețea locală printr-o incursiune într-un tur 4×4 cu Jeep-ul în regiunea Camaraque, rezervația naturală a deltei Rhonului care este o lume extraordinara cu multa verdeață și lagune albastre care este străbătută de o lumină extraordinară. Cei care doresc pot să facă o plimbare călare pe vestiții căluți din Camargue.

Pentru că, din păcate, totul trebuie să aibă un sfârșit, în 27 iunie urmează drumul înapoi către casă.

Oferta extraordinară a agenției Ultramarin:

𝗗𝗼𝗮𝗿 𝗽𝗮𝗻𝗮 î𝗻 𝟭𝟱 𝗺𝗮𝗶 𝗦𝗨𝗣𝗘𝗥 𝗥𝗘𝗗𝗨𝗖𝗘𝗥𝗘 𝟯𝟬𝟬 𝗲𝘂𝗿/𝗰𝗮𝗺𝗲𝗿𝗮 𝗱𝘂𝗯𝗹𝗮 𝗶̂𝗻 𝘀𝘂𝗽𝗲𝗿𝗯𝘂𝗹 𝗣𝗥𝗢𝗩𝗘𝗡𝗖𝗘 – 𝗦𝗮𝘃𝗼𝗶𝗿 𝗩𝗶𝘃𝗿𝗲!

𝗥𝗘𝗗𝗨𝗖𝗘𝗥𝗘 𝟯𝟬𝟬 𝗘𝗨𝗥/𝗰𝗮𝗺𝗲𝗿𝗮 𝗱𝘂𝗯𝗹𝗮/𝟮 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲

COD DE REDUCERE: PROVENCE300

*pentru rezervari online efectuate pana in 15 mai 2023, in limita locurilor disponibile

*introduceti codul de reducere dupa ce dati REZERVA ACUM in dreptul camerei duble de pe site

𝗥𝗲𝘇𝗲𝗿𝘃𝗮 𝗮𝗰𝘂𝗺 online:

https://www.ultramarintm.ro/travel_items/details/provence

𝗖𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁:

0723 262 023, 0721 215 111 sau office@ultramarintm.ro

Comentarii

comentarii