Acasă Eveniment Scafandrii au scos maşina care a plonjat în Dunăre, dar în ea...

Scafandrii au scos maşina care a plonjat în Dunăre, dar în ea nu se afla nicio persoană. Căutările continuă pentru găsirea victimelor

1753
DISTRIBUIȚI

Cele două echipaje de scafandri care de ore bune încearcă să găsească maşina care a plonjat sâmbătă în Dunăre şi în care se aflau patru oameni – doi soţii şi cei doi copii ai lor – au reuşit duminică după-amiază să scoată autoturismul la suprafaţă, însă în interiorul acestuia nu se afla nicio persoană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Caraş- Severin, Elena Târlă, scafandrii au identificat maşina care a plonjat sâmbătă în Dunăre şi au reuşit să o scoată la suprafaţă.

”Au reuşit să scoată autoturismul din apă, însă în interior nu se află nicio persoană”, a declarat Elena Târlă.

Scafandrii continuă căutările celor patru dispăruţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş- Severin, Cecilia Dăneţ a declarat, duminică, pentru News.ro că şoferul maşinii care a plonjat sâmbătă în Dunăre le-a povestit poliţiştilor că mergea la cumpărături cu familia care a rămas în autoturism.

Cel mai probabil, şoferul, care avea permis de conducere de şapte luni, a pierdut controlul volanului, după ce nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

”Şoferul avea permis de şapte luni, el are 45 de ani. Este din localitatea Berzasca şi el este cel care a reuşit să se salveze. Familia cu care spunea că era în maşina este din localitatea Sicheviţa şi se cunoşteau. Ar fi plecat de la Berzasca, respectiv Sicheviţa, spre Moldova Nouă la cumpărături. În zona în care a avut loc accidentul este o restricţie de viteză şi cu siguranţă că nu a adaptat viteza, a pierdut controlul volanului în curbă”, a declarat Cecilia Dăneţ.

Şoferul, care se află la Spitalul din Moldova Nouă, le-a spus poliţiştilor că în maşină se afla o familie: soţul avea 48 de ani, şoţia avea 40 de ani, fiul cel mare al celor doi ar avea 22 de ani, iar copilul cel mic, trei ani.

Poliţiştii nu au reuşit să îl testeze cu aparatul etilotest pe şofer, acesta aflându-se în hipotermie. Medicii i-au prelevat probe biologice pentru a putea stabili dacă a consumat alcool.

Sâmbătă, imediat după accident, scafandrii au găsit elemente ale maşinii, însă nu au găsit maşina şi nici familia care s-ar fi aflat în autoturism.

Accidentul a avut loc în localitatea Coronini, iar ISU Caraş-Severin a fost anunţat despre accident printr-un apel la 112, sâmbătă, în jurul orei 11.45. 

UPDATE: Scafandrii au oprit operaţiunile de căutare a celor patru persoane aflate în maşina care a căzut sâmbătă în Dunăre

Cei şase scafandri care le-au căutat, duminică, pe cele patru persoane aflate în maşina căzută cu o zi în urmă în Dunăre au anunţat că se retrag, însă căutările vor continua cu ambarcaţiuni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş- Severin, Elena Târlă, a declarat că vor fi făcute căutare cu barca pe Dunăre, pentru găsirea trupurilor celor patru membri ai familiei aflate în maşină.

”Scafandrii se vor retrage, vor continua operaţiunile de căutare un echipaj cu barca de la Secţia de Pompieri Moldova Nouă, cu un echipaj cu o ambarcaţiune de la Poliţie de Frontieră şi cu unul de la Poliţia Navală”, a declarat Elena Târlă.

Comentarii

comentarii