Acasă Actualitate Scandal cât casa la Primăria Dumbrăviţa, Prefectura cere demiterea secretarei comunei

Scandal cât casa la Primăria Dumbrăviţa, Prefectura cere demiterea secretarei comunei

2057
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiş a efectuat un control în cadrul primăriei Dumbrăviţa, iar rezultatele cer demararea procedurii de demitere a secretarului primăriei. Verificarea a fost demarată la solicitarea primarului şi a consilierilor locali, care au reclamat o serie de ilegalităţi realizate de persoana vizată.

Comisia de Disciplină de la nivelul Instituției Prefectului Județul Timiș a fost sesizată de primarul comunei Dumbrăvița, Victor Malac, și de consilierii locali din cadrul Consiliului Local Dumbrăvița cu privire la presupusele abateri disciplinare ale secretarului unității administrativ–teritoriale, Marinchi Ramona Diana.

Urmare a acestei sesizări, în data de 10 aprilie 2019, s-a întrunit Comisia de Disciplină – care a analizat atât sesizările, cât și apărarea formulată de doamna secretar. Urmare a ședinței Comisiei de Disciplină s-a întocmit Raportul Final prin care se constată că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 77, alin.2, din Legea 188/1999 privind Statutul Funcționarilor Publici, respectiv destituirea  secretarului din funcția publică.

Raportul final al Comisiei de Disciplină a fost comunicat primarului comunei Dumbrăvița, care are obligația legală de a-l pune în executare, respectiv de a emite Dispoziția privind destituirea din funcția publică de conducere a secretarei comunei, Marinchi Ramona Diana.

În data de 22 aprilie 2019, primarul comunei Dumbrăvița a sesizat Instituția Prefectului cu privire la faptul că și-a îndeplinit obligația legală de a emite dispoziția, însă doamna Marinchi Ramona Diana a refuzat să o înregistreze în Registrul special această dispoziție, la fel refuzând să înregistreze și alte dispoziții care o privesc. Totodată, primarul comunei Dumbrăvița a cerut sprijinul Corpului de Control al Prefectului pentru a debloca activitatea instituției pe care o conduce.

În consecință, în data de 23 aprilie 2019, Corpului de Control al Prefectului s-a deplasat la sediul Primăriei Dumbrăvița, în vederea medierii acestei situații, precum și pentru a efectua un control tematic privind activitatea primarului și a secretarului în perioada 2016 – prezent.

S-a constatat faptul că dispoziția de destituire a secretarului, precum și alte dispoziții care privesc secretarul, nu sunt înregistrate și nici  comunicate Prefectulului, potrivit prevederilor legale.

În momentul în care i s-a pus în vedere să înregistreze toate dispozițiile emise de primar pe care nu le-a înregistrat până în acest moment, secretara a refuzat, refuzând totodată să predea Registrul Unic și ștampilele instituției.

Urmare a acestui refuz, primarul a convocat o comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Dumbrăvița și a cerut ajutorul organelor de Poliție, în vedere sigilării biroului secretarului instituției în care se aflau registrele și ștampilele.

 

Comentarii

comentarii