Acasă Eveniment Scandal cu maşina oficială a Prefecturii Timiş!

Scandal cu maşina oficială a Prefecturii Timiş!

406
DISTRIBUIȚI

Prefectul Mircea Băcală şi deputatul Popoviciu  – acuzaţi de PSD că fac presiuni la poliţie

Un incident petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, în care a fost implicat prefectul de Timiş, Mircea Băcală şi deputatul PD-L Alin Popoviciu, este reclamat vehement de preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin. Maşina oficială a Prefecturii Timiş, în care se aflau Mircea Băcală şi deputatul Alin Popoviciu, a fost oprită, sâmbăta trecută, în trafic, de un echipaj al Poliţiei Rutiere, în dreptul localităţii Iosifalău. Poliţiştii au oprit autovehicolul, susţinând că acesta avea o viteză exagerată. Prefectul Băcală le-a transmis rapid oamenilor legii că se află într-o coloană oficială şi se grăbeşte nevoie mare. Şi-a văzut liniştit de drum, nu înainte de a-l suna pe Gheorghe Popescu, şeful Poliţiei Timiş, pentru a-l informa despre incident. Băcală  a fost sigur că nimic nu se va întâmpla. Nu a fost chiar aşa…

Bojin: „Agenţii de poliţie au fost scoşi ţapi ispăşitori”

Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, îi cere acum prefectului Mircea Băcală să pună la dispoziţia opiniei publice imaginile video surprinse de aparatul radar, pentru ca întreaga situaţie să se clarifice. „Teroarea la care sunt supuşi, în acest caz, doi agenţi de poliţie, Timiş şi Luca, care au avut curajul să-şi facă meseria, spune multe. După ce au urmărit limuzina prefecturii (TM-01-PRE), alergându-i pe cei doi demnitari ca pe nişte infractori de drept comun, tocmai pentru că nu au oprit la semnalul poliţiştilor, culmea, tot agenţii au fost cei pedepsiţi. Şi asta pentru că au avut tupeul să-i oprească din cursă pe Băcală şi Popoviciu, după ce au trecut peste linia continuă şi au depăşit viteza legală. Este total nefiresc şi inadmisibil ca după acest episod, în care singurii vinovaţi sunt prefectul Băcală şi deputatul Popoviciu, tot agenţii de poliţie să fie scoşi ţapi ispăşitori”, spune Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş. Liderul social-democrat susţine că are informaţii că celor doi poliţişti li s-a cerut mutarea în interes de serviciu la posturi comunale de poliţie, aflate la mare distanţă de domiciliu, în caz contrar fiind forţaţi ca, până luni dimineaţa, să-şi facă cererile de trecere în rezervă.

Prefectul Băcală vrea să treacă pe numere… guvernamentale

Varianta presiunii asupra poliţiştilor care au avut tupeul să-l oprească pe prefect este negată oficial de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Timiş. “Este adevărat, maşina Prefecturii Timiş a fost oprită în trafic, sâmbătă, la Iosifalău. Niciunul dintre poliţiştii care au oprit maşina nu este cercetat, sancţionat şi nici nu a avut nimic de suferit. Am declanşat o anchetă, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”, spune Mădălina Mezdrea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. Prefectul de Timiş l-a anunţat pe şeful Poliţiei Timiş de incident, imediat după eveniment. Susţine însă că a fost un incident minor şi nimeni nu a avut de suferit. „Într-adevăr, am fost oprit în trafic de un echipaj al poliţiei rutiere. Le-am explicat că facem parte dintr-o coloană oficială şi ne grăbim. Poliţiştii au înţeles. Nu înţeleg acum de ce se bate toba pe acest subiect. Nu sunt în Timişoara, dar voi lua legătura, duminică, direct cu poliţiştii care m-au oprit, să vedem ce au avut de suferit. Mă gândesc serios să renunţ la maşina cu numerele instituţiei şi să iau numere de guvern”, ne-a spus Mircea Băcală, prefectul de Timiş.

 
 

Comentarii

comentarii