Acasă Actualitate Scandal între foşti şi actuali liberali

Scandal între foşti şi actuali liberali

427
DISTRIBUIȚI

Ionel Patrichi: „Să aducă Drăgănescu ornamentele înapoi!”
Sediul filialei Partidului Naţional Liberal din judeţul Timiş nu este întreg. Lipsesc bucăţi din el. Nu orice fel de bucăţi, ci bucăţi care dau sens clădirii istorice de pe strada Gheorghe Lazăr nr. 1, unde PNL Timiş îşi are sediul. Cum au dispărut bucăţi din ornamentele clădirii istorice spune că ştie Ionel Patrichi, care pe atunci îndeplinea funcţia de administrator al sediului PNL de pe Gheorghe Lazăr, pe lângă funcţia de secretar al organizaţiei municipale. Patrichi spune că ştie cine a dat autorizaţie ca aceste bucăţi istorice să fie detaşate de pe clădire, dar se întreabă cine le va aduce înapoi? Pentru că nu au mai apărut la locul lor. Iar proprietarii acestei clădiri, printre care şi PNL Timiş (care a strâns ceva bani pentru renovare), vor să se apuce de o reabilitare ca la carte a clădirii. Trebuie făcută o renovare specială şi atentă, cu aportul specialiştilor, pentru că acest imobil este unul istoric, de o importanţă deosebită pentru Timişoara. Se gândesc să se apuce de renovare, dar există o singură problemă… unde sunt ornamentele ce au fost detaşate de pe faţada clădirii?

“Am auzit bocănituri puternice în peretele de pe strada Gheorghe Lazăr”
“În cursul anilor 2003-3004, pe lângă funcţia de secretar al organizaţiei municipale PNL, eram însărcinat şi cu funcţia de administrator al sediului de pe Gheorghe Lazăr nr. 1. S-a întâmplat într-una din zile, la ora prânzului, am auzit bocănituri puternice în peretele de pe strada Gheorghe Lazăr. Am ieşit şi am observat doi muncitori cu scara, care se străduiau de zor să demonteze două ornamente de pe clădirea care, din câte cunosc eu, este monument istoric, protejat de legislaţia în domeniul construcţiilor. Cei doi cetăţeni au afirmat că au acceptul domnului Drăgănescu Ovidiu, preşedinte în acea vreme a filialei Timiş a PNL. L-am sunat pe domnul Drăgănescu şi acesta a confirmat că şi-a dat acceptul pentru demontarea ornamentelor, în vederea realizării unor modele pentru a fi turnate alte ornamente care urmau să fie amplasate pe aceeaşi clădire, într-un spaţiu învecinat, închiriat de anumiţi oameni de afaceri”, spune Ionel Patrichi. Ovidiu Drăgănescu, care este acum inspector guvernamental, după ce a fost prefect al judeţului Timiş, a fost o vreme şi preşedinte al PNL Timiş. Acum funcţia sa este una… apolitică, Drăgănescu nemafiind membru PNL încă de pe vremea când ocupa funcţia de prefect.

Clădirea este o raritate în zonă
“După şase sau şapte ani, aceste ornamente nu au mai apărut. Poate-şi aminteşte domnul Drăgănescu numele persoanelor care au solicitat şi au demontat ornamentele de pe, zic eu, una dintre cele mai valoroase clădiri monument istoric din Timişoara. Clădirea, din câte ştiu, este proiectată de nişte arhitecţi maghiari în stil Gaudi şi reprezintă o raritate în zonă. La Szeged şi în Viena mai există astfel de clădiri”, mai spune Patrichi. Peneliştii vor să renoveze în curând clădirea, dar nu au ornamentele lipsă. Au dispărut de ani de zile. Ionel Patrichi face un apel: „Să aducă Drăgănescu ornamentele înapoi!”. Sediul PNL arată cum arată. S-a pornit un program de renovare a clădirilor din zona istorică a Timişoarei, de către primărie, iar proprietarii acestei clădiri, printre care şi PNL, au strâns deja ceva bani pentru această renovare. Dar există o problemă – lipsa ornamentelor.

“Tot ce spune domnul Patrichi este o mare minciună, pentru care, evident, va trebui să vină cu probe în justiţie”
„E un mincinos ordinar acest domn Patrichi. Dacă a afirmat public şi lucrurile vor apare publice, va trebui să suporte un proces de calomnie. Ştiu de cazul acela în care toţi chiriaşii care eram atunci, în număr de zece, în clădirea aceea am fost sesizaţi de către poliţie că au dispărut una sau două pietricele de acel gen. Ştiu că până la urmă poliţia a făcut un dosar penal celor care au luat acele două pietre pentru a le multiplica şi pentru a le, eu ştiu ?, pune la loc şi dosarul acela probabil trebuie căutat la poliţie.  Nu avea nimeni dreptul să dea voie cuiva să ia pietricele de acolo, administratorul blocului, probabil, a fost înştiinţat, noi eram simpli chiriaşi ai primăriei, primăria era proprietară. Aşa că tot ce spune domnul Patrichi este o mare minciună, pentru care, evident, va trebui să vină cu probe în justiţie. Există proba verităţii, care poate să o facă în justiţie”, spune Ovidiu Drăgănescu.

Comentarii

comentarii