Acasă Politica Scandal la Arad: un deputat îl somează pe președintele Consiliului Județean Arad...

Scandal la Arad: un deputat îl somează pe președintele Consiliului Județean Arad să treacă la muncă

DISTRIBUIȚI

Acuzele nu se mai termină la Arad. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a lansat un atac asupra parlamentarilor social-democrați că nu au adus bani pentru Arad. Aceleași acuze au venit și după vizita ministrului Sănătății, că nu a adus nici el bani la Arad. Însă, numai anul trecut mai multe milioane de euro au fost returnate pentru că nu au fost cheltuite, iar în nouă luni de mandat, conducerea Consiliului Județean Arad nu a reușit să atragă nici un euro din fonduri europene. În acest timp, Iustin Cionca își pregătește candidatura pentru a prelua conducerea PNL Arad.

Parlamentarii și miniștrii social-democrați să vină cu banii

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și prim-vicepreședinte al PNL Arad, a ieșit la bătaie, dovedind că poate deveni un bun urmaș al lui Gheorghe Falcă la șefia liberalilor arădeni. „Dacă Aradul este printre marii contribuabili la bugetul de stat, nu e firesc să vrem să și primim din banii pe care îi plătim la București? Alte județe primesc, dar parlamentarii PSD nu dau din coate pentru Arad. Constatăm că ei au impresia că odată ajunși în Parlament pot întoarce spatele județului Arad, instituțiilor arădene, și singura lor treabă este să ne dea lecții. Încearcă să intimideze printr-un limbaj trivial și prin violență verbală. Îi cer încă o dată și deputatului Tripa, le cer și celorlalți parlamentari PSD de Arad, să își revină, să înțeleagă că nu au devenit peste noapte profesori, iar calitatea de parlamentari îi obligă să muncească pentru arădeni, nu să le dea cu flit”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Arad. Iustin Cionca vede în parlamentarii social-democrați adevărați dușmani. „Ați auzit vreun parlamentar PSD cerând unui ministru al lor să aducă resurse la Arad?! Nici la votarea bugetului nu au susținut amendamentele pentru Spitalul Județean, de exemplu, iar acum ne cer nouă socoteală. Aroganța aceasta nu aduce nimic bun Aradului, PSD continuă în aceeași notă de dușmănie față de județul nostru”, a declarat Iustin Cionca, conturând modul în care a înțeles să politizeze o situație critică a sistemului sanitar arădean, gestionat și creionat de mulți ani de PNL.

Aradul, campionul finanțărilor pierdute

Deputatul social-democrat Florin Tripa spune că în primele 9 luni de mandat, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a remarcat doar prin războaiele politice pe care le duce cu parlamentarii PSD, consilierii județeni din opoziție, cu guvernul, cu diverși miniștri și mai puțin prin fapte. Până acum, din activitatea președintelui Consiliului Județean Arad au rămas doar vorbele și nici un proiect concret pentru județul Arad. „Domnul Cionca a fost trimis de arădeni în Consiliul județean pentru a face administrație, nu politică. Din păcate, observăm că la capitolul administrație, cei de la PNL sunt la pământ de 12 ani. Nu au nici o viziune asupra modului în care trebuie rezolvate problemele județului, astfel că în fiecare zi caută subiecte pentru a ataca opoziția, pentru a distrage atenția de la dezastrul din spitale, de la drumurile județene de pământ, de la lucrările de proastă calitate, cum e asfaltarea drumului Arad – Șiria pe ploaie”, a declarat Florin Tripa. Deputatul social-democrat spune că problemele județului trebuie rezolvate și de către cei care au fost aleși în fruntea Consiliului Județean Arad, care au pierdut mai multe finanțări europene și acum dau vina pe Guvern. „Președintele Consiliului Județean Arad se supără că am îndrăznit să-i spunem să nu mai stea toată ziua cu mâna întinsă, așteptând să vină guvernul să rezolve problemele din județul Arad, care sunt atribuțiile Consiliului Județean Arad. De ce vă supără adevărul, domnule Cionca? În 9 luni de zile nu ați reușit să atrageți un euro din fonduri europene. Ba mai mult, ați continuat tradiția liberală, iar dacă în 2015 fosta conducere CJA a pierdut fondurile europene pentru Ambulatoriu, în 2016 dumneavoastră ați pierdut banii pentru cetățile Șiria și Șoimoș. În 9 luni de zile, nu ați rezolvat nici 1 la sută din problema drumurilor județene, așteptând să vină guvernul să vă dea bani, spitalele arată mai rău ca niciodată, iar dumneavoastră aveți ca singură soluție tot guvernul, pentru reabilitarea clădirii Muzeului, Ministerul Dezvoltării trebuie să dea bani, problema Aeroportului, s-o rezolve Ministerul Transporturilor. Mă întreb, domnule președinte, care mai este rolul dumneavoastră în administrația județului? Doar să vă luați salariul de președinte și să împărțiți banii care vin de la guvern? Pentru asta ajunge și un contabil”, a declarat Florin Tripa. Deputatul social-democrat îl somează pe președintele Cionca să lase politica și să treacă la muncă. „Domnule Cionca, lăsați politica deoparte și apucați-vă de muncă! Arădenii așteaptă rezultate din partea administrației PNL, nu scuze, nu vinovați pentru nereușitele dumneavoastră“, a declarat deputatul PSD Florin Tripa.

Comentarii

comentarii