Acasă Actualitate Scandal pe holul Primăriei Timișoara, între Nicolae Robu și preşedintele Sindicatului Filarmonicii...

Scandal pe holul Primăriei Timișoara, între Nicolae Robu și preşedintele Sindicatului Filarmonicii Banatul, Dorel Iuga – Audio

1620
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu îi tratează cu dispreț pe muzicienii de la Filarmonica Banatul din Timișoara. Preşedintele Sindicatului Filarmonica Banatul, Dorel Iuga, a încercat să discute marți, pe holurile Primăriei Timișoara, cu primarul Robu. Încercarea vine după multe promisiuni de dialog pe care primarul l-ea dat când a fost abordat de sindicaliști la evenimente publice.

Doar că acum, la el ”acasă”, Robu a refuzat orice discuție, spunând despre artiști că sunt ”scandalagii” și au o „atitudine de grupul”.

„Nu suntem un grup, suntem artişti ai Filarmonicii Banatul, ar trebui să ne trataţi cu respect”, i-a replicat Dorel Iuga primarului Robu.

„Arătaţi-mi şi alţi artişti care fac ce faceţi dumneavoastră”, i-a răspuns edilul.

Liderul de sindicat a declarat apoi reprezentanților presei, prezenți pe holurile primăriei, că angajaţii de la filarmonică sunt nemulţumiţi de faptul că directorul Ioan Gârboni, care a primit recent nota zece pentru modul în care a condus instituţia, le-a transmis că nu respectă ce scrie în contractul colectiv de muncă, pentru că a fost obligat de Nicolae Robu să-l semneze.

„Este o mare ruşine acest primar pentru că l-a evaluat cu nota zece pe domnul director Ioan Gârboni. Ies chiar în momentul ăsta de la dânsul din birou, mi-a spus că el nu respectă contractul colectiv de muncă la nivel de instituţie pentru că a fost obligat de domnul primar să-l semneze. Vă imaginaţi aşa ceva? Nu respectă absolut nimic. Avea 120 de zile să updateze regulamentul intern după contractul colectiv de muncă. Nu l-au făcut nici acum, am făcut o sesizare la ITM, ITM mă trimite în instanţă. Din acest punct de vedere, regulamentul intern nu mai este valabil, nu ar mai trebui să semnăm condică. Bineînţeles avem alte înţelegeri în CCMI, fişă de pontaj lunară, nu vrea să respecte absolut nimic, am venit să vorbesc frumos cu domnul primar, aţi văzut ce răspuns am din partea dânsului”, a deckarat Dorel Iuga.

Referitor la atitudinea primarului Nicolae Robu, preşedintele Sindicatului Filarmonica Banatul a adăugat: „Eu tot timpul vorbesc frumos cu el. I-am adus aminte că la Adunarea Generală de la Capitală Culturală 2021 dânsul mi-a promis că se va întâlni cu mine. Nu am insistat, nu am forţat uşa. De atunci aştept, au trecut mai bine de trei luni de zile şi îmi spune că nu vorbeşte cu noi, un grup, că noi, artiştii Filarmonicii Banatul, care neavem obligaţia să mergem şi la Timfloralis să cântăm, totuşi au mers colegii mei ca să salveze concertul, dar nu ştim unde merg banii, că sunt acolo 50.000 de lei trecuţi în proiectul de management care a dispărut acum două luni de pe site-ul primăriei. A dispărut decizia prin care a fost evaluat. Deci transparenţă deloc, noi nu ştim cine a evaluat directorul nostru care a trecut prin prima grevă din istoria Filarmonicii, iar noi suntem trataţi aţi văzut cu ce respect. Suntem un grup de scandalagii, ăştia sunt artiştii Filarmonicii Banatul. eu îi reprezint, sunt liderul de sindicat al artiştilor, acestor scandalagii, care sunt colegii mei şi îşi fac treaba impecabil, de a salva situaţii şi imaginea primăriei cu acest concert Timfloralis, ca să fim acum batjocoriţi şi călcaţi în picioare de acest director, care spune că el nu vrea să respecte, că el de fapt a semnat la presiunile domnului primar acest acord.”

Comentarii

comentarii