Acasă Actualitate Scandal sexual în clasa a VIII-a, la Liceul de Arte Plastice

Scandal sexual în clasa a VIII-a, la Liceul de Arte Plastice

835
DISTRIBUIȚI

elev-problema1Scene incredibile într-o oră de engleză la Liceul de Arte Plastice din plin centrul Timişoarei. Colegii de clasă l-au filmat pe un coleg de-al lor care se masturbează şi se amuză de acest lucru. M.V.I. (14 ani) elev în clasa a VIII-a B, este un elev cu probleme pe care le cunosc toţi, de la colegi la dascăli, diriginte şi director. Toate măsurile care au încercat să se ia împotriva lui nu au dus niciunde.

Chiar dacă pare incredibil, elevul care se masturbează în ore şi în pauze şi vorbeşte mizerabil atât cu colegii, dar şi cu profesorii, nu riscă decât câteva zile de exmatriculare. După ce au văzut filmul, realizat recent, atât directoarea liceului cât şi inspectorul şcolar-general adjunct de Timiş, Aura Danielescu, au rămas consternate. Inspectoratul Şcolar Timiş a dat ordin ca luni să se întrunească Consiliul Profesoral de la Liceul de Arte Plastice. Dascălii vor decide ce sancţiune vor lua împotriva elevului exhibiţionist. Va fi sesizată şi Protecţia Copilului, dar şi poliţia de proximitate.

Între 3 şi 5 zile de exmatriculare

M.V.I., elevul problemă, a fost recent transferat la Liceul de Arte Plastice de la Liceul Logos. Şi la fosta şcoală a avut probleme. A vrut să intre la o clasă vocaţională, dar a picat cu brio la proba practică. A ajuns într-o clasă normală, dar foarte repede a început să-şi terorizeze colegii şi profesorii cu gesturi ieşite din comun. „Băiatul din film este într-adevăr înscris în clasa a VIII-a, la Liceul de Arte Plastice. A venit prin transfer, anul trecut, de la Liceul Logos. Elevul este cunoscut ca un copil problemă, cu o deviaţie comportamentală. Copilul a avut în mai multe rânduri un limbaj neadecvat, chiar faţă de profesori. Totuşi, nimeni nu se aştepta la un astfel de comportament. În trecut, elevul a fost mustrat individiual, a fost dus ulterior în faţa colectivului clasei, conform legii educaţiei. I s-a dat şi mustrare scrisă. Fapta de acum, va atrage probabil eliminarea lui de la cursuri pentru o perioadă între 3 şi 5 zile. Doamna director sune că a participat la mai multe şedinţe cu părinţi din această clasă, iar aceştia şi-au exprimat pe faţă de nemulţumirea faţă de acest elev şi nu mai voiau ca el să facă parte din colectivul copiilor lor. Minorul are nevoie de un sprijin real, de o consiliere în acest sens şi cu acordul mamei, avem datoria să recuperăm acest copil şi să-l aducem pe drumul cel bun. Mi-e greu să spun că altcineva în afara lui ar fi vinovat de ce s-a întâmplat în timpul orei de engleză”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul şcolar general adjunct de Timiş.

L-au lăsat în pace pentru că are un caracter labil…

Directorul Liceului de Arte Plastice din Timişoara, Veronica Adorian, recunoaşte că este vorba despre un elev problemă, cu antecedente, dar nu credea că se poate ajunge atât de departe. „Sunt consternată de acest filmuleţ, dar vreau să vă mărturisesc că acest elev nu este un copil despre care noi să nu ştim că este un elev problemă. Împreună cu diriginta ne-am străduit să gestionăm problema de la începutul anului şcolar. Mama a insistat mereu să-l primim în şcoală, pentru că spunea că desenul este viaţa lui şi nu concepe să-şi continue studiile în altă şcoală. La scurt timp au început problemele lui de adapatare. Doamna dirigintă ni le-a semnalat şi alţi profesori au făcut-o”, spune directorul Liceului de Arte Plastice din Timişoara.

A fost internat la psihiatrie

Veronica Adorian cunoaşte în amănunt problemele băiatului şi a încercat să se implice pentru a le rezolva. După ce a fost internat timp de o lună la spitalul de psihiatrie de pe Văcărescu, minorul părea că-şi revenise. „Elevul a fost consiliat de către psiho-pedagogul şcolii, chiar dacă am obşinut cu greu acordul pentru acest lucru de la mama sa. Au fost consiliaţi şi împreună cu mama, după-masă. A fost mustrat în faţa clasei în repetate rânduri, a fost mustrat şi în scris. În două consilii profesorale ale clasei s-a dezbătut problema. Consilierul care s-a ocupat de el ne-a confirmat că starea sa de spirit a copilului e precară şi foarte delicată. Ne-a spus că acest copil este pe punctul de a-şi face singur rău. Situaţia trebuie gestionată cu foarte multă atenţie, pentru a nu se ajunge la gesturi disperate. Copilul a fost internat timp de o lună la Spitalul de Psihiatrie de pe Văcărescu. A venit externat cu un diagnostic uşor. O problemă legată de adaptare la colectiv. Le-a povestit colegilor tot ce a păţit în spital şi a susţinut că acum este bine. Am sperat că vom reuşi să gestionăm situaţia să finalizeze ciclul gimnazial. Ştiam despre limbaj, despre comportamentul său. Adresa cuvinte urâte elevilor şi cu profesorii era obraznic. A spart un geam de la dulap odată, clasa îl acceptă anevoios, ştiam despre nemulţumirile părinţilor. Cât copilul se află în clasa a VIII-a şi învăţământul este obligatoriu noi nu avem voie să-l exmatriculăm definitiv. Cea mai gravă pedeapsă pe care o putem da este eliminarea pe câteva zile. Îmi asum situaţia şi o perecep ca pe un eşec”, ne-a spus directorul Veronica Adorian. Scenele jenante pentru orice unitate de învăţământ din lume au fost surprinse de un coleg al minorului exhibiţionist în timpul orei de engleză. Părinţii celorlalţi elevi din clasa a VIII-a B se plâng că deşi toţi de la profesori la diriginte până la directorul şcolii cunosc situaţia şi s-au depus mai multe sesizări, nu se ia nicio măsură. Elevul care ar avea şi uşoare probleme psihice se dezbracă, face gesturi obscene şi se masturbează şi în pauze. După cum însă bine se vede, acesta îşi etalează talentele sexuale extrem de degajat şi la orele de curs.

Comentarii

comentarii