Acasă Eveniment Scandalul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Alte trei persoane au avut probleme...

Scandalul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Alte trei persoane au avut probleme după terapia hiperbară, la aceeași clinică de lângă Reșița

DISTRIBUIȚI

Interpretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a decedat, sâmbătă seara, în jurul orei 20.00 la Spitalul Judeţean din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. El a fost dus de urgenţă, după ce starea sa s-a înrăutăţit, el fiind internat iniţial la o clinică pentru recuperare post-COVID.

Petrică Mîțu Stoian se afla în tratament post-Covid la clinica privată Nera din Caraş-Severin, de lângă Sasca Montană, 100 de kilometri de Reșița, acolo unde făcea terapie hiperbară. S-a dus să îşi facă recuperare, era vaccinat cu două doze, avusese o formă uşoară de COVID-19 şi după prima zi de proceduri a murit.

Reamintim că artistul Petrică Mîţu Stoian era internat la o clinică. Prin apel la 112 s-a solicitat de urgenţă un echipaj medical pentru tuse cu sânge.

Potrivit unor surse medicale, după ce a trecut de boala COVID, computerul tomograf arăta, în septembrie, că plămânul este bine.

Ieri, însă când artistul a ajuns la Reșita, la CT i-au apărut bule de gaz pe plămân, în partea de sus. În acest context, nu este exclus ca acele bule să fi apărut în urma “forțării de oxigen” pe care o presupune terapia hiperbară pentru că, spun medicii, asemenea modificări nu pot apărea de la o zi la alta.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a solicitat scutirea de necropsie în cazul artistului

“Ultima dată când am vorbit cu Petrică îmi spunea că se duce la această clinică(…) Îmi zicea să vrea să se refacă, să stea liniştit. S-a dus şi din nefericire se întoarce între patru scânduri. Avea în program să facă 15 proceduri de ozonoterapie, nu cunosc prea mult de acest tratament dar se pare că nu i-a făcut bine şi după prima şedinţă am înţeles că a expectorat puţin sânge”.

După ce a aflat că alți trei pacienți au avut probleme mari de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul a mers pentru recuperarea post-COVID, sora îndrăgitului interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a acceptat efectuarea autopsiei.

„Da facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo de la clinică. El avea 15 ședințe. I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”, a spus sora artistului Petrică Mîţu Stoian pentru Antena 3.

Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta” din Capitală, a comentat cazul morţii îndrăgitului artist Petrică Mîţu Stoian. Medicul a venit cu o serie de recomandări pentru pacienţii care fac recuperare post-COVID.

„Orice persoană care se prezintă la spital şi moare în 24 de ore este absolut obligatoriu ca autopsia să se facă la Institutul de Medicină Legală pentru a evidenția cu exactitate cauzele pentru a face teste toxicologice şi alte analize pe care noi în spitale nu le facem”, recomandă medicul Beatrice Mahler.

Întrebată dacă îi putea pune artistului Petrică Mîţu Stoian în pericol viaţa terapia hiperbară, medicul a precizat că persoanele care au trecut prin COVID trebuie să manifeste atenție pentru că “rămân cu sechele pulmonare şi au nevoie de o recuperare treptată a funcției pulmonare”.

„Trebuie să ne imaginăm cu toții că un plămân care are aspect de burete. Când trece prin COVID se transformă într-un plămân cu aspect de fagure de miere, cu aspect rigid, un plămân care nu suportă presiuni importante, un plămân care trebuie reobișnuit să respire şi reobișnuit cu eforturi”, spune medicul Beatrice Mahler.

Întrebată cum explică tusea cu sânge pentru pacienţii care fac recuperare post COVID, medicul a reamintit de o complicație a bolii despre care se vorbeşte foarte puţin şi anume trombembolism pulmonar.

„Post-COVID mai există o complicație care din păcate este prezentă şi se vorbeşte foarte puţin şi anume riscul trombembolism pulmonar. Avem o boală a vaselor, o boală care este prezentă în COVID şi care duce la coagularea sângelui în vase, care nu apare în timpul internării. Poate să apară şi la câteva zile după externare şi se manifestă printr-o scădere bruscă a oxigenului, prin expectorație cu sânge, prin stare generală alterată. Din păcate, la o parte din aceşti pacienți, dacă tromboza este importantă pe vasele de sânge pacientul nu ajunge să beneficieze de tratament şi decedează”, a explicat medicul Beatrice Mahler la Antena 3.

Reacția spitalului din Reșița după decesul lui Petrică Mîțu Stoian

Reprezentanții Spitalului Județean Reșița infirmă o relație de cauzalitate directă între decesul interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian și vaccinarea acestuia împotriva COVID -19.

Spitalul precizează, într-un comunicat de presă, că Petrică Mîțu Stoian a ajuns la Spitalul Județean din Reșița de la Spitalul Oravița cu suspiciunea de Pneumotorax, care se infirmă după investigații, cu fibrilație atrială permanetă cu alură ventriculară medie. În plus, pacientul se afla în tratament anticoagulant, avea infecție SARS-COV-2 remisă (octombrie 2021) și Test Antigen Covid-19- negativ.

Reprezentanții spitalului mai precizează în comunicat că interpretul de muzică populară se afla după tratament – terapie hiperbară. De altfel, simptomatologia lui Petrică Mîțu Stoian a debutat în prima zi de terapie hiperbară (hemopțizie și dispnee).

Directorul medical SJU Reșița, medicul medicul Cosmin Librimir, anunțat sâmbătă seară că artistul a ajuns la spital ”cu stare septică” și că s-a încercat conectarea sa la o mască de oxigen, însă nu a suportat-o, așa că a fost intubat.

Comentarii

comentarii